caes
Laboratori

Laboratori Peripècies

Projecte Terror
Dates
De l'01/10/2018 al 26/05/2019

El laboratori Peripècies reuneix, des de fa tres anys, actrius i actors, dramaturgs i dramaturgues, participants de cursos d’interpretació i escriptura impartits per Sergi Belbel a la Sala Beckett.

A partir del concepte aristotèlic de peripècia (rebot de l’acció d’un fet puntual que canvia els esdeveniments, etc.), el laboratori es proposa com a objectiu crear, cada any, un projecte teatral al voltant d’un tema vertebrador.

La temporada 2016-2017, l’eix central de l’espectacle Fantasmes: Històries de Pau i Justícia va ser la memòria. Hi vam donar cos i veu als records que havien quedat atrapats entre les parets de l’antiga Cooperativa Pau i Justícia.

La temporada 2017-2018 vam posar el focus al voltant de la idea del temps. D’aquesta investigació va sorgir l’espectacle de ficció IF-FI, sobre dues nissagues barcelonines que s’entrecreuen fatalment el 30 de gener de 1938 sota la caiguda d’una bomba a la Plaça Sant Felip Neri. Un espectacle en què vam experimentar amb la forma teatral i vam pervertir la noció de linealitat del temps segons els cànons aristotèlics.

Durant la temporada 2018/2019, i coincidint amb el cicle “Terrors a la ciutat” que presenta la Sala Beckett, el grup Peripècies es proposa realitzar una investigació per entendre el gènere de terror: per què és pràcticament impossible d’assolir en teatre? Per què és absent en les programacions teatrals i sembla territori exclusiu del cinema i de la literatura? Exceptuant algunes experiències més properes a la performance o al circ (o a “la fira”, com els “túnels del terror”, o com alguns, ara de moda, escape rooms dedicats al tema), és molt difícil trobar espectacles o textos que puguin generar en l’espectadora o en l’espectador sensacions i experiències pròximes a l’horror i al terror.

Ens proposem, doncs, una investigació que analitzi aquestes dificultats i les seves causes, des de la dramatúrgia textual i també escènica. Volem crear un text i un espectacle, allunyat de la performance i de les escape rooms, però que causi terror, horror o, si més no, que almenys faci passar una estona inquietant i pertorbadora a totes aquelles i a tots aquells que ens vindreu a veure.

Us hi atrevireu?

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar