Laboratori

L’Obrador de Filosofia

Laboratori de filosofia i teatre
Dates
De l'01/09/2021 al 31/07/2022

Aquesta temporada L’Obrador de Filosofia el formen Jordi Alsina, Júlia Coma, Miquel JordàAndreu Rifé i altres col·laboracions puntuals.

Teatre i filosofia en un context obert i creatiu. Espai per a la confecció d’idees i de situacions. Lloc de diàleg i d’assaig per al pensament compartit, la intuïció i la lenta cocció artística de materials inconeguts.

L’Obrador de Filosofia és un espai de reflexió i creació obert a la interacció de diverses disciplines escèniques (paraula, acció, so, moviment, audiovisual…) des d’una perspectiva filosòfica, dirigint la mirada al pensament contemporani, a les contradiccions de la quotidianitat, a les dramatúrgies d’avui i a la recerca de nous espais de diàleg interdisciplinari.

“HUMANS INVULNERABLES”

Aquesta temporada ens centrarem en la intel·ligència artificial (IA) i les seves derivades. La plantegem com un procés d’investigació, anàlisi, experimentació i reflexió al voltant de les conseqüències, les aplicacions i els conflictes ètics que envolten la IA, així com dels processos artístics/creatius que ens poden suggerir.

Obrirem el pensament a aspectes com el llenguatge que hi ha darrere les formes mecàniques i digitals amb les quals interactuem (Llenguatge Algorítmic – Cervells Mecànics) per així plantejar dubtes des d’aquesta relació constant i cada vegada més present en la quotidianitat. Una relació que sovint se’ns fa inquietant i que de vegades es tradueix en pors o en una sensació de vulnerabilitat. Igualment, plantejarem problemàtiques relacionades amb la possibilitat de generar vincles afectius, les relacions de poder i els sentiments d’estranyesa que provoquen aquesta sensació de vulnerabilitat davant del desconegut, davant de quelcom nou/estrany.

Durant el curs proposarem algunes activitats (taules rodones, trobades, debats, etc.) que culminaran el mes de juny amb una acció-mostra-esdeveniment.