La Sala Beckett i l’Institut d’Estudis Baleàrics estableixen un acord de col·laboració

Dijous 22 setembre 2016

El passat mes de juliol, la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia i l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) van segellar un acord amb l’objectiu de treballar conjuntament per tal d’afavorir la formació en l’àmbit de les arts escèniques dels artistes de les Illes Balears i l’exhibició d’espectacles a Barcelona creats per artistes balears.
En aquest context, l’Institut d’Estudis Baleàrics concedirà beques per a les activitats formatives de la Sala Beckett als alumnes de les Illes Balears i valorarà la possibilitat d’acollir puntualment activitats formatives de la Sala Beckett. D’altra banda, el teatre acollirà i dissenyarà activitats mitjançant les quals es donarà a conèixer a Catalunya la dramatúrgia de les Illes Balears (així com altres disciplines escèniques) en forma de lectures dramatitzades, col·loquis o la programació d’espectacles.
Aquesta col·laboració ja es va plasmar a la passada edició de l’Obrador d’estiu, quan nombrosos intèrprets i dramaturgs de les Illes van gaudir d’una beca per fer cursos, i continuarà aquesta tardor, en què diversos alumnes han estat becats per fer tallers amb Javier Daulte, Sergi Belbel o Simon Stephens.
Així mateix, l’IEB ha subvencionat les següents activitats ideades conjuntament per la Sala Beckett i el Premi Born/Cercle Artístic de Ciutadella:
-4 i 6 de novembre (a Menorca i Mallorca, respectivament): xerrada La producció també és un art a càrrec de Jan Vilanova, de la companyia Sixto Paz.
-1 i 2 d’octubre i 5 i 6 de novembre (a Mallorca i Menorca, respectivament): curs d’escriptura titulat Taller de provocació de peces breus, a càrrec del dramaturg i director teatral Marc Rosich.