Albert Vilalta

Albert Vilalta i Cambra (1964), Enginyer, ha desenvolupat la seva professió tant al sector públic (a l’Ajuntament de Barcelona com a Enginyer en Cap 2000-2006 , Gerent d´Hàbitat Urbà del 2012 al 2015, i Director de Túnel del Cadí i Túnels de Vallvidrera 2007-2012) com al sector privat on treballa actualment.

Combina la seva vessant professional amb l’interès per l’escultura, havent passat diversos períodes als tallers de Carrara, a Itàlia, així com pel dibuix i les arts plàstiques.

També va col·laborar quatre anys amb l’ONG Barcelona Acció Solidària en projectes de cooperació internacional. En aquest període, el 29 de novembre de 2009, va patir un segrest de nou mesos de durada en mans d’Al Qaeda a Mauritània i Mali, en el qual va ser ferit amb tres trets.

En aquest segrest, el més llarg fins a aquest moment fet per Al-Qaeda, malgrat la duresa de la situació, va escriure una sèrie de poemes que es van materialitzar en la lectura dramatitzada/espectacle Des del desert, dirigida i escrita per la dramaturga, actriu i periodista Carme Canet.

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure Des del desert (2018)