Alberto Díaz

Actor i director teatral, diplomat al Col·legi de Teatre i amb estudis de direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre. En teatre, ha treballat en més d’una trentena d’espectacles a les ordres de directors com Lluís Pasqual, Josep Maria Pou, Josep Maria Miró, Carlota Subirós, Lurdes Barba, Xicu Masó, Pep Pla, Daniel Anglès o Marc Angelet, i amb companyies com Dei Furbi, Arcàdia, Teatre del Repartidor o Males companyies.

És membre de la companyia La Ruta 40, amb la qual ha estrenat dotze espectacles a destacades sales i festivals de Catalunya, rebent premis com el Premi Adetca Catalunya Teatre 2020 a Projecte artístic singular o el Premi de la Crítica 2019 per Reiseführer.

Com a director ha estrenat El llarg dinar de Nadal (Premi Butaca 2015 a Millor espectacle de petit format) o Si tinguéssim més coca et demostraria com t’estimo, entre altres.

En el terreny audiovisual, ha treballat a diverses sèries de televisió i pel·lícules, entre les que destaquen Mi vacío y yo, Com si fos ahir, Més dinamita (amb Tricicle) o Kubala Moreno Manchón.

Compagina la seva feina d’actor amb la docència des de 2007, a escoles com el Col·legi de Teatre de Barcelona, l’ERAM o l’Estudi Laura Jou. Més informació a www.albertodiaz.net.