Aleix Fauró

 

Creador format a La Casona i a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia. Debuta com a dramaturg i director amb Diòptria. Poc després d’aquesta experiència funda la companyia teatral La Virgueria, juntament amb Isis Martín, sota el paraigua de la qual coescriu i codirigeix Si avui és diumenge demà és dijous (Versus Teatre i gira per Catalunya), L’hivern al cos (Teatre Tantarantana), 180º de cel (Teatre Tantarantana), Com menja un caníbal (Teatre Arnau i gira per Catalunya) i El Missioner (Festival Grec – Centre de les Arts Lliure Joan Brossa). També dirigeix dins La Virgueria Paisaje sin cases, de Pablo Ley (Teatre Lliure); Arbres, de Marc Artigau i Queralt (Sala Beckett); i Demà, d’Helena Tornero (Sala Beckett). Codirigeix Snorkel, d’Albert Boronat (Sala Beckett) i Medusa, de Ricardo Menéndez Salmón, amb adaptació de Pablo Ley (Temporada Alta, TNC i gira per Catalunya), espectable que rep el Premi a Millor Espectable de 2017 per la Crítica Serra d’Or.

Dirigeix Memòria, d’Anna Gonzalvo (Badabadoc i El Callejon, Buenos Aires). Codirigeix, juntament amb Marc Artigau, l’espectacle Ballar (és l’únic que) ens salvarà, al Teatre Eòlia. També dirigeix l’espectacle infantil a l’escola d’alta complexitat La Farga de Salt Mai més set! Mai més gana!, dins del projecte La Perla Petita, de La Perla29 (Teatre de Salt – Temporada Alta’17); i s’encarrega de la direcció escenogràfica de l’exposició Port, territori de fronteres comisionada per Xavier Theros (Museu Marítim de Barcelona). Com ajudant de direcció treballa al costat de Pablo Ley i Josep Galindo a La maternitat d’Elna (Temporada Alta i Teatre Capitol) i La ruta blava (Teatre Romea – Festival Grec), així com al costat de Roger Bernat a l’espectacle Domini públic (Teatre Lliure) i amb Marc Artigau a l’espectacle Caïm i Abel (Biblioteca de Catalunya).

Actualment, compagina les tasques de dramatúrgia i direcció a La Virgueria amb classes d’interpretació a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia.

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’ha pogut veure El pes del plom (2014), coescrita amb Isis Martín.