caes

Anja Hilling

Anja Hilling, nascuda l’any 1975, és llicenciada en Germanística i Estudis Teatrals per la Freie Universität de Berlín y s’ha format també en Escriptura Escènica a la Universitat der Künste de Berlín.

L’any 2003, és convidada a participar amb la seva primera peça teatral Sterne al Stückmarket del festival Theatertreffens de Berlín, on és premiada amb el Premi del Dresdner Bank per a Noves dramatúrgies. La seva següent obra, la tragicomèdia mein junges idiotisches Herz és portada a escena l’any 2005 per la companyia Münchner Kammerspiele, en el marc del festival Mühlheimer Theatertagen a la ciutat de Mühlheim an der Ruhr. El mateix any és escollida autora novell de la temporada a l’enquesta de crítics de la revista teatral Theater heute.

Amb la seva obra Animal Negre Tristesa (Schwarzes Tier Traurigkeit, 2007) Anja Hilling aconsegueix el reconeixement internacional. La peça s’estrena al Théatre National de la Colline de París i al Königlich Dramatischen Theatre d’Estocolm, entre d’altres.

L’any 2007, escriu la peça juvenil Sinn en una cooperació entre el Thalia Theatre Hamburg i la Comédie de Saint-Étienne. El 2011 escriu der Garten, una peça de cinc actes sobre les tensions entre art i crítica. L’obra s’estrena a la Schauspielhaus de Viena, on també estrena Sinfonie des sonnigen Tages el 2014. El 2014 és nominada per el Deutschen Jugendtheaterpreis amb la seva peça juvenil was innen geht. El 2015 escriu Lenz Ewiger Durst, obra que trasllada al poeta Jakob Michael Reinhold als nostres dies i que s’estrena al Königlich dramatischen Theater d’Estocolm.

Entre 2016 i 2017 escriu Massiver Kuss i Mittagswende. Die Stunde der Spurlosen, dos peces dedicades a la conflictiva relació entre l’escultora i l’amant d’Agust Rodin, Camille Claudel i el seu germà Paul Claudel. El 2017 escriu la peça Wie kann ich dich finden, zu mir ziehen und ïberreden zu bleiben per l’encàrrec del Nationaltheater de Mannheim.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar