Anna Maria Ricart Codina

Anna Maria Ricart Codina va ser periodista durant més de vint anys i ho va deixar per dedicar-se a la dramatúrgia.

Autora d’Encara hi ha algú al bosc (TNC 2021), basat en els relats de supervivents de violacions durant la guerra de Bòsnia i de La Víctor C. (TNC 2021), a partir dels contes de Víctor Català.

Ha guanyat el Premi MAX 2015 a la millor adaptació teatral per Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas, a partir del clàssic de Lope de Vega. També ha realitzat, entre d’altres, l’adaptació de La casa de los espíritus d’Isabel Allende; El silenci dels telers, a partir de l’obra homònima d’Assumpta Montellà; Jane Eyre. Una autobiografia, de Charlotte Brontë; El metge de Lampedusa, a partir del llibre de memòries Lacrime di sale de Pietro Bartolo i Lidia Tilotta; La dona pantera, a partir del Teatre de Don Joan de Josep Palau i Fabre; InFaust, versió lliure de Faust de J. W. Goethe; i Les supertietes, basada en Contes contra tot pronòstic d’Empar Moliner, Premi de la Mostra d’Igualada 2016.

També és autora dels textos El senyor petit (Temporada Alta 2018), Barbes de balena (El Maldà 2017) i Flors carnívores (Sala Atrium 2013).