Anna Maria Ricart Codina

Anna Maria Ricart Codina va ser periodista durant més de vint anys i ho va deixar per dedicar-se a la dramatúrgia.

Autora d’Encara hi ha algú al bosc (TNC 2021), basat en els relats de supervivents de violacions durant la guerra de Bòsnia i de La Víctor C. (TNC 2021), a partir dels contes de Víctor Català.

Ha guanyat el Premi MAX 2015 a la millor adaptació teatral per Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas, a partir del clàssic de Lope de Vega. També ha realitzat, entre d’altres, l’adaptació de La casa de los espíritus d’Isabel Allende; El silenci dels telers, a partir de l’obra homònima d’Assumpta Montellà; Jane Eyre. Una autobiografia, de Charlotte Brontë; El metge de Lampedusa, a partir del llibre de memòries Lacrime di sale de Pietro Bartolo i Lidia Tilotta; La dona pantera, a partir del Teatre de Don Joan de Josep Palau i Fabre, i InFaust, versió lliure de Faust de J. W. Goethe.

També és autora dels textos El senyor petit (Temporada Alta 2018), Barbes de balena (El Maldà 2017) i Flors carnívores (Sala Atrium 2013).

D’aquesta autora, a la Sala Beckett s’hi ha pogut veure Les supertietes, basada en Contes contra tot pronòstic d’Empar Moliner (Premi de la Mostra d’Igualada 2016) i Obsolescència programada (2022).