caesen

BeAnotherLab

BeAnotherLab és un col·lectiu interdisciplinari fundat informalment el 2012 i establert com a Associació Cultural el 2016. L’entitat promou el flux de coneixement entre disciplines tecnocientífiques, artístiques i socials que es fan tangibles en el diàleg amb diversos sectors de la societat. El seu treball principal, “La Màquina de Ser Un altre”, és una col·lecció de coneixements i tecnologies immersives que generen la il·lusió d’encarnar una altra persona real. A partir d’aquesta possibilitat de ser un altre, el col·lectiu promou la presa de perspectiva, l’empatia i la familiaritat cap a altres realitats. Així, els seus objectius principals són:

-promoure la presa de perspectiva, centrant-se en obrir espais de diàleg amb sectors estigmatitzats de la societat;

-provocar posicions crítiques entre diferents formes de saber, donant un paper fonamental al cos i a la comunitat davant el desenvolupament econòmic i tecnocientífic actual;

-buscar noves formes de col·laboració i sostenibilitat que resultin en benefici col·lectiu.

“The Machine To Be Another” (TMBA), o “La Màquina de Ser Un altre”, és un Sistema de Realitat Virtual corporificada que permet als individus experimentar el món a través dels ulls i el cos d’una altra persona. Mitjançant una combinació de realitat virtual, ciències cognitives i arts digitals i performatives, TMBA ofereix als usuaris la possibilitat de veure’s a si mateixos en un cos diferent mentre es mouen i interactuen amb l’espai amb retroalimentació sensorial realista. El sistema també funciona com una plataforma oberta per codissenyar experiències immersives basades en la premissa d’aconseguir habitar en la pell de l’altre.

Aquesta investigació a llarg termini sobre com promoure l’empatia entre individus de diferents contextos socials, culturals i ideològics s’ha utilitzat per abordar qüestions com el biaix cultural i els prejudicis racials, la immigració, el vincle generacional, la resolució de conflictes i l’extensió corporal. A més, com a sistema obert i de baix pressupost (Creative Commons no comercial ShareAlike), TMBA funciona com a eina narrativa d’ampli potencial per a l’activisme social i per a les arts audiovisuals i performatives, així com en els camps de l’educació, la psicologia i la salut.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar