Carles Mallol

(Figueres, 1981)

Llicenciat en Comunicació Audiovisual en l’especialitat de Guió (Universitat Pompeu Fabra, 2003) i en Direcció i Dramatúrgia (Institut del teatre, 2013), treballa com a guionista, com a autor i director teatral i com a docent. També s’ha format en diversos tallers de dramatúrgia amb autors com Javier Daulte, Roland Schimmelpfennig, Falk Richter, Martin Crimp, Carles Batlle o Sergi Belbel entre d’altres.

Com a autor i director de teatre, les obres més importants que ha estrenat són: Les males persones (versió lliure d’Els bandits de Schiller, amb la companyia Parking Shakespeare, 2016), Mata el teu alumne (Sala Flyhard, 2013), Tornem després de la publicitat (Sala Beckett, 2012, dir. Marc Angelet), M de Mortal (TNC, 2010, autor resident del projecte T6), Primaris (Teatre Tantarantana, 2010), Stereo (Teatre Tantarantana, 2009), una dramatúrgia d’Espectres d’Ibsen juntament amb Magda Puyo (Teatre Romea, 2008, dir. Magda Puyo), Tres vint-i-set (Versus Teatre, 2007) i Molta aigua (Sala Beckett, 2007, dir. de Víctor Muñoz i Calafell), entre d’altres.

Com a guionista de televisió, ha treballat en sèries com La Riera (TVC) o Ventdelplà (TVC). També ha estat coguionista de telefilms com Plou a Barcelona (juntament amb Pau Miró) o 4.000 dones (juntament amb Joaquim Oristrell i Marta Grau).

Com a docent, imparteix classes a l’ESAD Eòlia (Barcelona) i a la Universitat Pompeu Fabra.

Ha guanyat el XXXVIII Premi Born amb Mata el teu alumne i ha estat finalista del Premi Bartrina 2005 amb Finestra a Manhattan.