Chokri Ben Chikha

Chokri Ben Chikha (Ostend, 1969) és un actor i director teatral d’origen flamenc/belga, doctorat en Arts, que des de 2007 exerceix de professor i investigador artístic de la Royal Academy of Fine Arts (KASK) de la University College Ghent (Bèlgica). El 2009 va fundar el grup de performance internacional Action Zoo Humain, companyia a través de la qual reflexiona i experimenta sobre l’escenari fent ús de múltiples i variades disciplines.

En la seva trajectòria professional destaca la creació el 1994 junt amb el ballarí i coreògraf Omar Camara i el seu germà Zouzou, actor, músic i director teatral, de la companyia de teatre Nit Nithei Garabam. Més tard, el 2003, els germans van crear l’empresa Union Suspecte, que els va permetre fer una gira internacional amb els seus treballs. A partir de 2008, Ben Chikha es va centrar en el seu doctorat en Arts, i precisament fruït de la seva investigació i recerca va crear Action Zoo Humain. Sota el paraigües d’aquesta companyia ha creat diverses produccions com The truth commission (2013), Join The Revolution (2015) o Amne(s)tie (2017), entre d’altres.

D’altra banda, Chokri Ben Chikha col·labora amb companyies i artistes de diferents procedències entre els quals destaquen Les Ballets C de la B, amb Alain Platel, Arne Sierens (Compagnie Cecilia) o Johan Simons. És professor de la Royal Academy of Fine Arts (KASK) de la School of Arts of University College Ghent.