caesen

Conor McPherson

(Dublín, 1971)

Per al teatre ha escrit This Lime Tree Bower, St. Nicholas, The Weir, Port Authorithy, Dublin Carol, Shining City, The Seafarer i el monòleg Rum&Vodka. També ha escrit tres pel·lícules: I Went Down, Saltwater i The Actors, de les quals ha dirigit les dues últimes. Amb la segona, adaptació de la seva obra teatral St. Nicholas, va guanyar el premi Panorama del Festival de Berlín.

La primera obra de McPherson que es va poder veure a Catalunya i a la resta d’Espanya va ser La Presa (The Weir) el 1999 al Teatre Romea de Barcelona amb direcció de Manel Dueso. El 2004 el Centre Dramàtic del Vallès va estrenar This Lime Tree Bower (Sota el Til·ler), dirigida per Xicu Masó. Rom amb Vodka (Rum&Vodka) també va ser estrenada en català (Artenbrut, 2003) amb direcció de Mireia Cirera.

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi han pogut veure Sota el til·ler (2004), Dublin Carol (2008), Una ciutat brillant (2009) i Rom amb vodka (2009), a més de la lectura dramatitzada d’El mariner (2009).

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar