Denise Despeyroux

Autora, directora d’escena, actriu, docent i guionista. Ha estrenat un total de quinze obres a sales de Madrid, Barcelona, Buenos Aires i Montevideo, entre les quals destaquen el Teatro Fernán Gómez, la Sala Beckett, el Teatro Solís, el Teatro María Guerrero (Centro Dramático Nacional) i el Teatro Español.

Des de l’any 2014 ha estat candidata a Millor Autoria als premis Max durant quatre edicions consecutives: amb La Realidad, Carne viva (Millor Espectacle de l’Off 2014 segons el jurat d’“El Cultural”, va estar 3 anys en cartell), Los dramáticos orígenes de la galaxias espirales (produïda pel Centro Dramático Nacional) i la passada edició en la terna de finalistes amb Un tercer lugar, produïda pel Teatro Español i destacada en les seleccions de la crítica especialitzada entre els millors espectacles de l’any (Marcos Ordóñez, “Babelia”, El País; “El Cultural” d’El Mundo; jurat de crítics a “Volodia”, etc.). L’autoria i direcció d’aquesta peça li han valgut també ser finalista al Premio Valle-Inclán, el guardó més important del teatre espanyol.

Aquesta darrera temporada ha estat de gira amb Un tercer lugar i ha estrenat  Tiempos mezquinos, versió lliure de Hedda Gabler d’Ibsen, fruit d’un encàrrec del Teatro Arriaga de Bilbao, que ha produït l’espectacle sota la direcció de Raúl Cancelo.

També ha gaudit d’una beca del Teatro Pavón-Kamikaze per a l’escriptura d’una nova obra i ha rebut una Beca Leonardo de suport per al seu pròxim projecte.

Aquest 2019, corre a càrrec de Despeyroux l’escriptura i direcció de la nova producció de la companyia T de Teatre, que s’estrenarà a la Sala Beckett de Barcelona.