caesen

Emiliano Pastor

(Barcelona, 1985)

Nascut a Barcelona el 1985, és dramaturg, guionista i director de teatre i cinema. Ha viscut a Barcelona i a Buenos Aires, desenvolupant-se com a autor a les dues ciutats. La seva formació ha passat per l’Institut del Teatre i l’Obrador de la Sala Beckett, així com per seminaris i tallers de dramaturgs i directors argentins.

Ha obtingut prestigiosos guardons per la seva tasca com a dramaturg, com ara el Premi Eurodram 2016, el Premi Calderón de la Barca 2008, el Primer Premi Marqués de Bradomín 2008, el Premi Les Talúries 2008 i el Primer Premi Teatre Principal de Mallorca 2006, entre d’altres. A més, ha rebut diverses beques d’escriptura, com ara la Beca Dramatúrgies Actuals.

Compta amb sis peces teatrals publicades i estrenades, entre les quals destaquen Que no quedi ni un sol adolescent dempeus i Riguin-se de l’hipopòtam. Aquesta última es va estrenar al Círculo de Bellas Artes de Madrid i se’n va fer un semimuntatge a la Nau Ivanow, amb direcció de Llàtzer Garcia.

A Buenos Aires, va dirigir els seus propis texts, encarregant-se de la posada en escena de quatre espectacles, entre els quals destaca Salón de fiestas. Aquest espectacle va fer funcions durant tres temporades per la bona recepció del públic.

A Barcelona, va estrenar la peça Árbol de Diana l’any 2008 i amb la peça Manifest Llançaflames va participar a la Nit Casm del Centre Cultural Santa Mònica. Del seu text Mercedes-Benz segons els ocells se’n va fer una lectura dramatitzada a la Sala Beckett amb direcció de Jordi Casanovas.

És autor d’un llibre de poesia, El Bosque Desierto, que va rebre el Premi Càceres Patrimoni de la Humanitat 2017, i coautor del text Calderón Cadáver, estrenat al Festival d’Almagro. Exerceix, a més a més, com a guionista de televisió en diverses sèries d’animació, i ha escrit i dirigit el llargmetratge independent Los Cipreses.

Actualment resideix a Barcelona, on treballa en el seu projecte teatral Contratemps.

Les traduccions de les seves obres a altres llengües estan disponibles a www.catalandrama.cat.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar