caesen

Ernesto Caballero

(Madrid, 1958)

És autor de més d’una vintena de peces teatrals i director escènic. Durant molts anys ha estat professor titular d’Interpretació a la Real Escuela Superior de Arte Dramático i director associat del Teatro de La Abadía de Madrid. Des del 2012 és director del Centro Dramático Nacional.

La majoria de les seves obres han estat estrenades, publicades i traduïdes a diverses llengües. Destaquen Squash, Retén, Auto, Solo para Paquita, Rezagados, Destino desierto, María Sarmiento, Santiago (de Cuba)… y cierra España, Un busto al cuerpo, Pepe el romano, Te quiero… Muñeca o Tierra de por medio.

Com a director d’escena destaquen els seus muntatges El amor enamorado de Lope de Vega; Eco y Narciso de Calderón de la Barca; La ciudad, noches y pájaros d’Alfonso Plou; La mirada del hombre oscuro d’Ignacio del Moral; Querido Ramón, a partir de textos de Gómez de la Serna; Mirandolina de Carlo Goldoni; Brecht cumple cien años, a partir de textos de Bertolt Brecht; El monstruo de los jardines de Calderón de la Barca; Yo estaba en casa… de Jean-Luc Lagarce; Las Amistades peligrosas de Christopher Hampton; He visto dos veces el cometa Halley, sobre Rafael Alberti; i El señor Ibrahim y las flores del Corán d’Eric-Emmanuel Schmitt.

Ha rebut el Premi José Luis Alonso, concedit per l’Asociación de Directores de Escena pel seu muntatge de l’obra Eco y Narciso, i el premi de la Crítica Teatral de Madrid al millor autor per Auto i Rezagados.

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure Auto (1994).

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar