ca

Ernesto Caballero

Director del Centro Dramático Nacional des del 2012, ha destacat per igual en les seves facetes d’autor teatral, director d’escena i director de companyia. Professor titular d’Interpretació a la Real Escuela Superior de Arte Dramático, ha estat director associat del Teatro de La Abadía.

Els seus treballs més recents com a director són Rinoceronte d’Eugène Ionesco (CDN); Vida de Galileo de Bertolt Brecht (CDN); El laberinto mágico de Max Aub (CDN), pel que ha obtingut recentment el Premi Valle-Inclán de Teatre; Tratos (CDN i San Sebastián Capital Europea de la Cultura 2016), una reinterpretació de Trato de Argel de Cervantes; i Jardiel, un escritor de ida y vuelta (CDN), basat en Un marido de ida y vuelta d’Enrique Jardiel Poncela. El seu monòleg Reina Juana es va estrenar el 2016 al Teatro de La Abadía, amb direcció de Gerardo Vera, i es troba de gira per Espanya.

En la seva obra dramàtica destaquen títols com SquashRetén,Solo para PaquitaRezagadosAutoSantiago (de Cuba)… y cierra EspañaUn busto al cuerpoPepe el romanoTe quiero… muñeca, Maniquís, Sentido del deber El descenso de Lenin.

El treball d’Ernesto Caballero com a director respon a moltes de les claus que apareixen també en la seva producció dramàtica: la mateixa insistència en la temàtica social i la mateixa recerca dels límits entre l’escenari i la realitat, la indagació en la metateatralitat i el joc de temps i espais.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar