caesen

Eva Hibernia

(Logronyo, 1973)

Dramaturga, poeta i directora d’escena. Llicenciada en Arts Escèniques, especialitat Dramatúrgia-Direcció, per la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid (RESAD). El 2000, juntament amb Júlia Bel, funden DELIRIO, associació per a la difusió de les arts. Actualment és autora resident del programa T6 del Teatre Nacional de Catalunya.

Com a autora teatral, destaquen Una mujer en transparencia (Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya, 2008); Fuso Negro (Accèssit al Premi de Teatre SGAE 2005); Confesión de la sangre para mujer negra; Ñi Jujrí Mujrí (No és fàcil de dir), dramatúrgia sobre La Gavina de Txékhov (Teatre Estudi, Barcelona, 2005); adaptació de L’avar de Molière per a la Cia. Jordi Bertrán (XIV Festival Internacional de Teatre Visual i de Titelles, Teatre Ovidi Montllor, Barcelona, 2000); Juana -delirio-; La hija de Barrabás; El arponero herido por el tiempo (Accèssit Premio Nacional Marqués de Bradomín, 1997); Almada (Círculo de Bellas Artes, Madrid, 1996); Mu (fragmentos); El bestiario del tiempo (RESAD, Madrid, 1995).

Com a directora, s’ha encarregat de la posada en escena de La América de Edward Hopper (Teatre de Ponent i Sala Beckett, 2009); Una mujer en transparencia (Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya, 2008); Río Rojo, de Júlia Bel (Cornellà, 2008); Música Vertical, concert de música contemporània de la compositora Mercè Capdevila (Sala Beckett, Barcelona, 2006); Trece rosas, de Júlia Bel (Teatre Tantarantana, Barcelona, 2006); Reina Coralina, instal·lació teatral (L’Obrador de la Sala Beckett, Barcelona); Cova Cortázar, sobre textos de Julio Cortázar (Sala Cincomonos; Brossa Espai Escènic, Barcelona, 2004); Santa imagen (cabaret cítrico) (Teatre Can Felipa, Barcelona, 2003); Hambre Ciega, de Margarita Reiz (Casa de la Cultura de Becerril de la Sierra, Madrid, 1997), i Almada (Círculo de Bellas Artes, Madrid, 1996).

Finalment, com a poeta, és autora de diferents instal·lacions i espectacles poètics: Punt de Trobada (instal·lació poètica en del Fòrum Universal de les Cultures); Haikus d’Eva Hibernia i Júlia Bel, concepte arquitectònic de Ramón Farré-Escofet (Barcelona, 2004); Geminianas, textos, creació i direcció d’Eva Hibernia i Laura Freijo; Sacando los poemas del cajón, juntament amb Júlia Bel (XIX Festival Internacional de Poesia de Barcelona, 2003) i Juana de Arco visitada en versos (II Trobada de dones a Escena, Barcelona, 2002).

A la Sala Beckett, d’aquesta autora s’hi ha pogut veure La América de Edward Hopper (2009).

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar