Ferran Joanmiquel Pla

(Girona, 1975)

Es forma en escriptura teatral i dramatúrgia en diferents cursos de la Casa de Cultura de Girona i a l’Obrador de la Sala Beckett.

Com a dramaturg participa en el projecte A vegades em sembla que et veig, dirigit pel director argentí Mariano Pensotti (Temporada Alta 2011). També participa en un intercanvi d’autors coorganitzat per la Maison Antoine Vitez i la Sala Beckett de Barcelona, context en el qual es duu a terme la lectura dramatitzada de Bleu (Blau) al Théâtre Ouvert de París, amb direcció de Matthieu Roy (desembre 2011). El text La crida és seleccionat pel Festival de dramatúrgia sobre la crisi PIIGS, del qual es fa una lectura dramatitzada al festival Tramedautore al Piccolo Teatro Grassi de Milà (setembre 2014).

També com a dramaturg, guanya els premis següents: l’XI Premi Boira de Vic per l’obra Riu Gener (2008); el Josep Ametller de textos teatrals per Dinou (Premis Recvll de Blanes 2009); el VII Premi de Teatre Joaquim M. Bartrina de Reus per Blau (2009); el VI Premi de Teatre de Calldetenes Lluís Solà i Sala per Vidres als ulls (2013), i el VIII Premi de teatre Inicia’t de Badalona per La filla de Chagall (2015).

Ha dirigit Apareguda, nostra senyora de les caixeres amb la Cia Kafkiana (Teatre Municipal de Banyoles, 2011). Ha treballat com a ajudant de direcció de Carles Fernández Giua en la producció Dinou (Temporada Alta 2011) i de Sílvia Escuder en els muntatges Satori Park (La Planeta, 2010) i Desitjar viure en un país sense vent (La Planeta, 2012). El 2015 la Sala Beckett va estrenar Blau, amb direcció de Jordi Prat i Coll. I ja com a Cos a Cos, Joanmiquel ha dirigit Vidres als ulls (La Planeta, 2013), La crida (La Planeta, 2015),  El rey del Gurugú (Teatre Ateneu de Celrà, 2015) i, finalment, La filla de Chagall (Auditori de La Mercè, 2016).