Ferran Joanmiquel Pla

(Girona, 1975)

Ferran Joanmiquel Pla ha participat, com a dramaturg, en diferents projectes internacionals, com ara el Festival de dramatúrgia sobre la crisi PIIGS o Fabulamundi Playwriting Europe.

Ha guanyat diversos premis de dramatúrgia: el Boira de Vic per Riu Gener, el Josep Ametller dels Recull de Blanes per Dinou, el Bartrina de Reus per Blau, el Lluís Solà i Sala de Calldetenes per Vidres als ulls, l’Inicia’t de Badalona per La filla de Chagall, el Pere Capellà de Teatre dels Premis Octubre de València per Tots els colors del blanc, el Pepe Alba Ciutat de Sagunt per Dones que parlen i el II Premi de Teatre Àngels Poch d’Òmnium Terrassa per Samurai.

Alguns dels seus textos han estat traduïts al castellà, l’anglès, el francès i l’italià. També compta amb un bon nombre d’obres publicades en diferents editorials.

Entre les seves obres estrenades hi destaquen: Dinou (direcció de Carles Fernández-Giua, Sala La Planeta), Desitjar viure en un país sense vent (direcció de Sílvia Escuder, companyia El Mirador) o Blau (direcció de Jordi Prat i Coll, Sala Beckett). Ell mateix, amb la seva companyia Cos a Cos, ha dirigit i estrenat Vidres als ulls, La crida, El rey del Gurugú (La Nave Va), La filla de Chagall i Cent dies i cent vides (Festival Temporada Alta). També ha format part del Cicle de Teatre Verbatim de la sala La Planeta de Girona, marc en el que ha dirigit i estrenat les peces documentals El color de la llum i El·lipsi. Més recentment, ha estrenat Samurai, peça produïda per la sala La Mercantil de Balaguer.