CA ES

Ferran Utzet

(Barcelona, 1977)

Actor i director de teatre. Acaba d’estrenar el monòleg Un Obús al Cor, de Wajdi Mouawad, codirigit amb Oriol Broggi i interpretat per Ernest Villegas, al Festival Temporada Alta 2016. Al mateix festival també s’hi haurà pogut veure Dansa d’Agost, estrenada el març passat amb gran èxit de crítica i públic a la Biblioteca de Catalunya i que actualment està girant per Catalunya.

Ha estat nominat com a millor director als premis Butaca en dues ocasions (per La Presa el 2012 i per Traduccions/Translations el 2014) i una als premis de la Crítica (també per Traduccions/Translations).

Va dirigir Les Millors Ocasions, de Jordi Casanovas, a la Sala Flyhard el 2013 i col·labora regularment amb la companyia La Perla 29, on durant quatre anys va ser ajudant de direcció d’Oriol Broggi en espectacles com Incendis, Luces de Bohemia, Cyrano de Bergerac o Electra. També treballa des de fa deu anys com a formador teatral en l’àmbit del teatre universitari, dirigint el grup de teatre de l’escola de disseny Elisava.

Com a actor, es va formar a La Casona amb Fernando Griffell i en diversos tallers i workshops amb mestres com Christophe Marchand, Christian Atanasiu, Lilo Baur, Alex Navarro o Sergei Ostrenko. Després d’un breu pas per l’Institut del Teatre en els estudis de Direcció i Dramatúrgia, que no va completar, va començar la seva carrera professional dirigint Novecento, un espectacle de Teatre Portàtil que es va representar en més de cinquanta pisos, terrats i patis de Catalunya (i també al hall de la Sala Beckett!).

Abans de tot això, havia estudiat matemàtiques.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar