caes

Ferran Utzet

(Barcelona, 1977)

Actor i director de teatre.

Entre els darrers espectacles que ha dirigit destaquen Sopa de Pollastre amb Ordi, d’Arnold Wesker, Dansa d’Agost, de Brian Friel (guanyadora de quatre premis Butaca, entre ells el de millor espectacle de 2016) i Un obús al cor, de Wajdi Mouawad (codirigit amb Oriol Broggi). Col·labora regularment amb la companyia La Perla 29. A més dels espectacles esmentats, també hi ha dirigit La Presa i Traduccions/Translations. Durant quatre anys va ser ajudant de direcció d’Oriol Broggi, en espectacles com Incendis, Luces de Bohemia, Cyrano de Bergerac o Electra.

Va dirigir Les Millors Ocasions, de Jordi Casanovas a la Sala Flyhard el 2013, i va col.laborar com adjunt a la direcció en la segona versió d’Una història catalana, també de Jordi Casanovas, estrenada a la Sala Gran del TNC.

Ha impartit cursos i tallers al Col·legi del Teatre, a la Sala Beckett i a la Casona, entre d’altres. També treballa des de fa més de deu anys com a formador teatral en l’àmbit del teatre universitari, dirigint el grup de teatre de l’escola de disseny Elisava.

Com a actor, es va formar a La Casona amb Fernando Griffell i en diversos tallers i workshops amb mestres com Christophe Marchand, Christian Atanasiu, Lilo Baur, Alex Navarro o Sergei Ostrenko. Després d’un breu pas per l’Institut del Teatre en els estudis de Direcció i Dramatúrgia (que no va completar), va començar la seva carrera professional dirigint Novecento, d’Alessandro Baricco, un espectacle de Teatre Portàtil que es va representar en més de cinquanta pisos, terrats i patis de Catalunya, Andalusia i Itàlia (i també al hall de l’antiga Sala Beckett!).

Abans de tot això, havia estudiat Matemàtiques.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar