Ignacio Revello

(Uruguai)

Actor, dramaturg, director i realitzador audiovisual. Titulat en Realització Cinematogràfica per l’Escuela de Cine del Uruguay. Durant els seus estudis, va ser seleccionat per cursar un semestre d’intercanvi a la Universidad UPAEP de Puebla, Mèxic.

Actual estudiant de la TUD (Tecnicatura Universitaria de Dramaturgia) i la EMAD (Escuela Municipal de Arte Dramático) de Montevideo.

Com a dramaturg, s’ha format en tallers dictats por docents com David Gaitan, Sergio Blanco, Jimena Marquez, Marianella Morena i Mariano Tenconi, entre altres. El 2019 és escollit per assistir a la Residència Internacional “Nuevas Dramaturgias” que va tenir lloc a Paysandú, Uruguai, a càrrec de Gabriel Calderón.

Aquell mateix any, escriu Manifiesto para Unicornios Insatisfechos, la seva primera peça teatral, amb la qual guanya el Concurso Juan Carlos Onetti 2019, en la categoria dramatúrgia. El 2020 escriu Luciana Emancipada, amb la qual obté una menció en el Concurso Juan Carlos Onetti 2020, en la categoria dramatúrgia. Aquesta obra s’estrenarà el 2023, després d’haver guanyat la convocatòria de residències de la Sala Lazaroff.

Actualment, es troba en l’etapa de postproducció d’Adultos acabados, sèrie web que escriu, dirigeix i protagonitza i que va resultar guanyadora del Laboratorio de Series Web del festival DETOUR 2019, així como del fons “Montevideo Filma” de l’ICAU.