ca

José Ramón Fernández

José Ramón Fernández és llicenciat en Filologia per la Universitat Complutense de Madrid. Considerat un dels autors més importants de la seva generació, la seva obra ha estat reconeguda amb premis com el Premio Nacional de Literatura Dramática per La colmena científica o El café de Negrín (2011), el Premio Nacional de Teatro Calderón de la Barca por Para quemar la memoria (1998) o el Premio Lope de Vega por Nina (2003). Així mateix, va ser finalista del Premi Tirso de Molina per La tierra (1998).

El 1993, al costat dels dramaturgs Juan Mayorga, Luis Miguel González Cruz i Raúl Hernández Garrido, funda el Teatro del Astillero. Ha estrenat una trentena d’obres -entre les quals destaca Las Manos, primera peça de la Trilogía de La juventud (escrita en col·laboració amb Yolanda Pallín i Javier García Yagüe) i per la qual va rebre el Premi Ojo Crítico i el Premi Max de la SGAE al millor text en castellà- i vint versions o traduccions de textos aliens.

En l’última edició dels Premis Max es va alçar amb el guardó a la Millor Adaptació o Versió d’Obra Teatral per El laberinto mágico. El 2011 va publicar la novel·la Un dedo con un anillo de cuero, que va suposar el seu retorn al gènere que el va veure néixer com a escriptor. Actualment treballa per al Centre de Documentació Teatral del Ministeri de Cultura d’Espanya.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar