caes

La Ruta 40

Companyia resident 2018-19

La Ruta 40 és la carretera més llarga i espectacular d’Argentina. Travessa el país de nord a sud resseguint la serralada dels Andes. Té 5.224 km i creua deserts, rius i muntanyes fins arribar a la fi del món.

L’any 2011 a Barcelona, els actors Alberto Díaz, Albert Prat i Sergi Torrecilla decideixen engegar la seva ruta artística amb un projecte propi de creació i producció artesanal de teatre de text, amb una marcada ambició de qualitat en la interpretació i la posada en escena, i una mirada plenament contemporània en la tria de textos i materials. Posteriorment s’incorporen a la travessia Maria G. Rovelló en la producció i Xesca Salvà com a escenògrafa.

Fins ara, la cia. La Ruta 40 ha estrenat 8 espectacles, ja sigui a partir de textos del repertori clàssic contemporani (Harold Pinter, Thornton Wilder…), o obres d’escriptura més recent (Josep Maria Miró, Albert Arribas, Marc Artigau o Romina Paula), que s’han pogut veure al Festival Temporada Alta, Festival Grec, Fira Tàrrega, Fira de Teatre de Manacor, BABEL Festival (Romania), Festival PIIGS, Teatre Lliure, Sala Beckett, La Seca Espai Brossa o El Maldà, entre molts altres.

L’any 2015 La Ruta 40 guanya el Premi Butaca a millor espectacle de petit format per El llarg dinar de Nadal, de Thornton Wilder.

Per a l’espectacle que crearan en la seva residència a la Beckett (Una lluita constant), compten amb la col·laboració de Carlota Subirós en la dramatúrgia i la direcció escènica.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar