Labuena Compañía David Franch i Arantxa López Medina

Labuena Compañía

Labuena compañía són David Franch i Arantza López Medina, creadors i intèrprets, formats en arts escèniques. Ell està especialitzat en noves dramatúrgies. Ella, en coreografia i dansa contemporània. Coincideixen a finals del 2011 a L’animal a l’esquena, treballant en un projecte de videocreació per al Festival IDN. Interessos comuns en relació a la creació escènica contemporània i trajectòries tan divergents fan que trobin punts en comú i que es decideixin a treballar plegats.

El 2013 creen el seu primer espectacle escènic, Osos en el agua. Obtenen una residència de creació a Azala Kreazio Espazioa (Vitòria), al C. C. Can Felipa i a l’Antic Teatre (Barcelona). L’estrenen el 2014 a la V Edició del Cicle El meu veí fa performances, de Barcelona. Obtenen el Premi del Públic i el 1r Premi del Jurat a la I Caravana de Tràilers organitzada per G.R.U.A. dins el marc del Festival Grec de Barcelona. Osos en el agua s’ha pogut veure a L’Antic Teatre, Arts Santa Mónica, Versus Teatre i Centro Párraga (Murcia), a més de València, Madrid, Vigo, Santander, Bilbao i Tenerife.

Amb La dona del sac, peça poètica i itinerant, van obrir la IV Edició del Festival Insitu-Mostra de Dansa a l’Arts Santa Mónica i van omplir els carrers d’Olot dins la programació del Festival Sismògraf.

Enguany treballen en la seva 3a peça escènica, A placer, en què el cos i el moviment prenen el protagonisme, que s’estrenarà al Festival TNT de Terrassa. A Barcelona s’estrenarà al Festival Escena Poblenou amb la complicitat de l’Antic Teatre.

Arantza López Medina
(Barcelona, 1975)

Diplomada en Magisteri, especialitzada en Educació Especial, postgraduada en Migració i minories i Màster en Dansa Moviment Teràpia.

Es forma en dansa i teatre amb coreògrafs i mestres d’àmbit nacional i internacional. Des de 1996 ha treballat amb companyies professionals de dansa en nombrosos projectes fets en escoles públiques i en entitats públiques i privades on la dansa i la pedagogia han estat una eina bàsica d’inclusió social: Nats nus, Sudansa, Apropa Cultura, Liant la Troca i coreògrafs com Jordi Cortés, Constanza Brncic o Alexis Fernández (Maca), entre altres. Des de 2001 ha desenvolupat la seva faceta escènica treballant com a intèrpret i creadora en diversos espectacles i companyies. El 2013, juntament amb l’actor i performer David Franch, funda Labuena Compañía.

David Franch
(Barcelona, 1972)

S’ha format en diferents disciplines escèniques com teatre, circ, clown o performance dins i fora de Catalunya.

Ha estat membre de la Compañía Amaranto (2001-2007), amb la qual va realitzar Marea baixa, Tazón de sopa china y un tenedor, Indignos i Four movements for survival, aquests últims coproduïts pel Mercat de les Flors i el Teatre Lliure. El 2008 cofunda Colectivo 96º, amb el qual ha realitzat Después de mí epitafios, Dar patadas para no desaparecer i Fingir, tres espectacles coproduïts amb el Teatre Lliure, CAET Terrassa, Centro Párraga i L’Escorxador d’Elx. Amb aquests espectacles ha realitzat vàries gires d’àmbit nacional i internacional.

També ha realitzat creacions en solitari, com El último enemigo, amb coproducció del CAET de Terrassa, Escena Poble Nou i l’Antic Teatre.

El 2013 crea amb Arantza López Medina Labuena Compañía.

Actualment imparteix tallers de creació, interpretació, improvisació i gest en diferents centres i escoles de Barcelona, compaginant-ho amb creacions i gires.