Lali Álvarez Garriga

(Barcelona, 1980)

Autora, directora d’escena, creadora de projectes d’art amb la comunitat, poeta i docent. Centra el seu treball en el documental o la creació artística inspirada en la realitat, el treball en espais escènics no convencionals, la investigació de les possibilitats que hi ha en la relació amb l’espectador i la creació comunitària amb un enfocament transversal a la recerca d’una cultura sostenible. Va estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona i Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut de Teatre. També es va formar en realització d’audiovisuals, en escriptura, en política i en creació artística en l’espai públic en llocs tan dispars com la Biennal de Venècia, FiraTàrrega (Màster en arts) o l’Estruch de Sabadell.

Les seves obres s’han estrenat en teatres com el Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya i l’Antic Teatre o en festivals com el Festival Grec, el Temporada Alta o FiraTàrrega. Ha escrit i dirigit Ragazzo, amb la que guanya, entre d’altres, el premi de la crítica Serra d’Or a Millor Espectacle; Barcelona (contra la paret), LIFE (de cómo los árboles nos salvaron la vida), ELLA i Lisístrata. Amb Pau Matas ha coescrit Tha Tzpar (L’espera), de la qual també va dirigir la posada en escena.

Ha dirigit els processos de creació comunitària Temps, Mateix dia, mateixa hora, mateix lloc, Encreuaments a Vanuatu, La bellesa, Universal i Assemblea Catex-Felipa-Nosaltres. És professora d’actors a l’Escola Superior d’Art Dramàtic EÒLIA de Barcelona i a l’escola L’Autèntica, i també imparteix cursos i tallers sobre creació a partir de la realitat i en espais no convencionals, o sobre creació artística amb la comunitat.