Larry Tremblay

(Chicoutimi, Quebec, 1954)

Larry Tremblay és escriptor, director, actor i especialista en la dansa-teatre Kathakali. Ha publicat una vintena de llibres i és un dels dramaturgs quebequesos més representats. La seva obra es caracteritza per la diversitat de gèneres que explora. Les seves peces teatrals, representades en gran part a Montreal, també s’han estrenat a Itàlia, França, Bèlgica, Mèxic, Brasil, Argentina i Escòcia. El 2001 es van fer tres muntatges diferents a París, Brussel·les i Montreal de Le Ventriloque. La producció de Montreal, dirigida per Claude Poissant, va obtenir sis nominacions als Gala des Masques, inclosa la de Millor Obra, i va guanyar el Masque a la Millor Producció. Le Ventriloque, també traduïda a 8 llengües, ha estat duta a escena a Itàlia, Mèxic, Toronto i Ottawa.

Gràcies a la successió ininterrompuda de noves obres (Leçon d’anatomie, Ogre, The Dragonfly of Chicoutimi, Le génie de la rue Drolet, Les mains bleues, Panda Panda, Abraham Lincoln va au théâtre…), l’obra de Tremblay continua obtenint reconeixement internacional. A Chair in love va ser la quarta de les obres que es va programar a Montreal el 2006, després de Trois secondes où la Seine n’a pas coulé, L’histoire d’un coeur i La hache, que també va dirigir. El 2007 va compartir escena amb Carl Béchard interpretant dues de les seves obres breus, The Decline of Destiny i The Problem with Me.

La seva novel·la Le mangeur de bicyclette va ser aclamada per la crítica, va guanyar el Prix Roman 2003 al Salon du Livres de Saguenay-Lac-Saint-Jean i va quedar finalista del Governor General’s Award. El 2006 li va ser concedit el premi Victor-Martyn-Lynch-Staunton que atorga el Conseil des Arts du Canada per la seva contribució al teatre. Fa poc Gallimard Press ha publicat Piercing, un recull de tres histories breus. El 2008 va quedar finalista del Siminovitch Prize. És professor al departament d’arts escèniques de la Université du Québec de Montréal.

D’aquest autor, a la Sala Beckett es va fer la lectura dramatitzada d’Abraham Lincoln va al teatre durant el Cicle de lectures dramatitzades del Quebec (2009). En aquest marc, també va impartir un taller per a dramaturgs titulat Escriptura dramàtica i anatomia lúdica.