caesen

Lutz Hübner

(Heilbronn, Alemanya, 1964)

És un dels dramaturgs alemanys més prolífics (té escrites més d’una trentena de peces teatrals) i amb més projecció i repercussió internacional. Tot i que es dóna a conèixer amb Tränen der Heimat (1995), l’èxit li arriba tres anys més tard amb Das Herz eines Boxers (El cor d’un boxejador), per la qual rep el Deutscher Jugendtheaterpreis i amb la qual esdevé un dels dramaturgs alemanys més prometedors, sobretot en l’àmbit del teatre adreçat a un públic juvenil. Des d’aquell any, comença a publicar obres de manera constant i se’n succeeixen les estrenes, amb gran reconeixement per part de crítica i públic. Entre les seves obres destaquen Alles Gute (1998), Creeps (2000), Winner & Loser (2002), Scratch! (2003), Nellie Goodbye (2003), Hotel Paraiso (2004), Ehrensache (2005), Für alle das Beste (2006), Die letze Show (2006) i Aussetzer (2007).

Se’l reconeix per haver aconseguit un estil i una manera molt pròpia d’escriure i pel fet de fer servir un llenguatge que connecta amb el públic juvenil. Les seves són obres amb una decidida crítica social que parlen de joves sense ideals, de joves que es troben al llindar de l’edat adulta, de les seves preocupacions o obsessions, de les seves angoixes davant un futur incert.

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure Reacció (2010). A més a més, s’hi han organitzat les lectures dramatitzades d’El cor d’un boxejador, en el marc de l’Obrador d’estiu 2009, i Qüestió d’honor, en el context de les jornades sobre teatre jove organitzades pel Goethe-Institut Barcelona, la Fundació Xarxa i la Sala Beckett el 2011.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar