Marc Villanueva

(Barcelona)

Nascut a Barcelona. Titulat en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, en l’especialitat de Direcció escènica i Dramatúrgia. Està finalitzant el Grau d’Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona.

És autor de textos teatrals com Ibis Lampedusa, Les roques o Ofèlia s’ofega. Ha treballat com a dramaturg en diversos projectes escènics, incloent espectacles de dansa, creació col·lectiva o peces interdisciplinàries, com Bats&Clubs (XI Festival Shakespeare) o An Angel at My Table (Institut del Teatre). Actualment col·labora en la dramatúrgia de l’espectacle World of Wolves de Nuria Legarda, juntament amb Albert Boronat. Ha estat ajudant de direcció a Solo d’August Strindberg (dir. Teresa Vilardell, Teatre Akadèmia) i a La cuina caníbal (dir. Lluís Elías, Cafè-Teatre Llantiol) i, durant tres anys, ha organitzat el cicle de Vetllades literàries al Teatre Akadèmia, juntament amb Teresa Vilardell.

Recentment, ha estat guardonat amb una de les beques Agata Baum de Bernis per a artistes i gestors culturals del Goethe-Institut i ha col·laborat en diversos projectes de Rimini Protokoll, com Truck Tracks Ruhr (Ruhrfestspiele) o Brain Projects (Deutsches Schauspielhaus).

Ha estat resident al Frankfurt LAB (Frankfurt am Main) i al Bòlit Centre d’Art Contemporani de Girona amb el seu projecte Sous la plage (Premi de Producció de la Sala d’Art Jove 2016).

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure Sous la plage (2017)