María Fernández Ache

La seva formació com a directora, dramaturga i actriu ha anat a càrrec de professionals com Vittorio Gassman, José Sanchis Sinisterra, Stephen Jeffreys o Ángel Gutiérrez.

Ha aprofundit en gairebé totes les vessants de l’Art Dramàtic: la dramatúrgia, la interpretació, el disseny de vestuari, l’escenografia, la producció, la gestió teatral i, finalment, la direcció. Últimament també ha fet de coach en diverses sèries i pel·lícules.

Ha participat en pel·lícules com Verdades ocultas (2005) i Lost in Karastan (2014) i en sèries com The Mallorca Files (BBC, 2019).

El gener de 2016 va estrenar la seva obra Cocina al CDN de Madrid. Al mateix teatre, un any abans, hi va dirigir Conferencia de Poeta en Nueva York, que havia estrenat a la Public Library de Nova York, EEUU, el 2013.

Ha traduït, versionat i codirigit (amb Will Keen) Hamlet (Naves del Matadero, Madrid, 2012) i Traición de H. Pinter (Teatro Español i Teatro Galileo, Madrid, 2011 i 2012, respectivament).

També ha dirigit El gran Inquisidor (fragment de Los Hermanos Karamazov) de F. Dostoievski (La Espada de Madera, Madrid, 2010).

Ha escrit tant obres originals (Medea, Cocina o Filántropos) com traduccions i versions teatrals (Romeo y Julieta, Como Gustéis y Hamlet de W. Shakespeare, Traición de H. Pinter, Woyzeck de G. Büchner o Las Mujeres Sabias de Molière), així com adaptacions de textos narratius, com ara Platform de M. Houellebecq o L’esclusa de L. Pirandello.