Marta Gorchs

Actriu, ballarina i creadora.

És llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, especialitzada en Teatre Gestual. Es va interessar especialment pel mim corporal i es va formar amb diversos deixebles d’Étienne Décroux a Barcelona, París i Itàlia. La passió pel moviment i la creació la van portar a treballar amb Théâtre du Mouvement (París), amb un projecte d’especialització en dramatúrgia corporal.

Va ser trapezista durant cinc anys i l’experiència professional de formar una companyia de circ va marcar la seva visió de l’ofici. El circ segueix present per ella com un espai de veritat i llibertat. Ha rebut classes de dansa des del 1994 en escoles com Ramon Solé, La Caldera, La Piconera, (Barcelona), École Peter Goss (París), Deltebre Dansa i en centres de recerca com La Visiva (Barcelona) i l’Animal a l’Esquena (Celrà). La dansa sempre l’ha fet vibrar.

En l’àmbit professional impulsa els seus propis projectes des de la companyia Sifó. També ha actuat amb companyies de teatre de titelles, teatre gestual, dansa, dansa teatre i circ. Ha tastat la televisió i el cinema formant part de l’equip de Barcelona nit d’estiu. Ha dirigit espectacles i coreografiat espectacles de circ i actualment acompanya processos creatius en la seva especialitat de dramatúrgia corporal i teatralitat del moviment destacant les col·laboracions amb Ferran Utzet, Toni Casares i el col·lectiu la Mecànica.

Com a pedagoga fa anys que combina la creació amb la docència en teatre, dansa i circ. La seva extensa pràctica en tècniques corporals li dona una visió holística del moviment i el cos en escena.