caesen

Martin Baltscheit

(Düsseldorf, 1965)

Martin Baltscheit és un artista alemany de còmics, il·lustrador, escriptor i actor. Va estudiar Disseny de la Comunicació a l’Escola Folkwang d’Essen i des de 1986 fins el 1992 va ser membre del Teatre Ensamble Jove Düsseldorf. Després de començar treballant com a caricaturista, va escriure i il·lustrar llibres per a nens, va crear obres radiofòniques i obres de teatre i va treballar al món de l’animació. També va treballar com a presentador i autor per al programa de la Ràdio d’Alemanya Occidental WDR-5 Bärenbude. Des de 1997 també posa veu a audiollibres, programes de ràdio i anuncis. Entre els seus primers llibres il·lustrats figuren Papa kuck mal! (Papa, mira!, 1995) i Paul trennt sich (En Paul es divorcia, 1996). Pel seu treball ha estat premiat en diverses ocasions. El 2005 va rebre el Kaas & Kappes Kinder- und Jugenddramatikerpreis (Premi Kaas & Kappes de teatre infantil i juvenil) per la seva obra de teatre Der Winterzirkus (El circ d’hivern). El desembre de 2008 ell i Zoran Drvenkar van rebre el premi literari Rattenfänger per Zarah, no tens por, oi?. El llibre Major Dux o el dia que es va prohibir la música va ser dut a escena el 2008 en el marc de l’Altstadtherbstes. El 2009 va rebre el Premi Children’s Book de la Renania del Nord-Westfalia pel llibre Felline, el professor Paul i el joc de química. Finalment, el desembre de 2010 va rebre el Premi Deutsches Jugendtheaterpreis (Teatre Jove Alemany), un dels més importants d’Alemanya, per l’obra de teatre Die besseren Wälder (Els boscos millors).

En el marc de les jornades sobre teatre jove organitzades pel Goethe-Institut Barcelona, la Fundació Xarxa i la Sala Beckett el 2011, es va llegir la peça Els boscos millors.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar