Michael Attenborough

(Regne Unit, 1950)

Michael Attenborough, Comandant de l’Ordre de l’Imperi Britànic (CBE) D Litt, fa 50 anys que treballa com a director teatral. Va ser director adjunt del Mercury Theatre Colchester, a continuació del Leeds Playhouse i finalment del Young Vic Theatre abans de ser nomenat director artístic del Palace Theatre Watford i del Hampstead Theatre. Més endavant va ocupar durant 12 anys el càrrec de director adjunt principal i productor executiu de la Royal Shakespeare Company, de la qual actualment és artista associat honorari, i durant 11 anys el càrrec de director artístic del cèlebre Almeida Theatre de Londres.

El seu treball com a director per compte propi inclou muntatges per al National Theatre, el Royal Court i el Trycicle Theatre de Chichester; i a l’estranger a Dublín, Brisbane, Toronto, Washington i dues vegades a Broadway.

Per la seva feina se li han concedit nombroses distincions i molts dels seus muntatges han passat al West End, culminant amb el Premi a l’Excel·lència de l’International Theatre Institute i el CBE pel seus serveis al teatre.

Ha estat nomenat doctor honoris causa per les Universitats de Leicester, on ostenta el títol de Honorary Distinguished Fellow, i de Sussex, on és professor honorari de llengua anglesa i teatre. És membre del patronat del Belarus Free Theatre, director emèrit de la RADA i director emèrit adjunt del Lyceum Theatre Edinburgh. Recentment va ser nomenat artista associat de l’Arts Educational Trust i mecenes d’Artists In Residence.