Nelson Valente

Nelson Valente és director, dramaturg i professor de teatre. Format a l’EMAD i a l’Escuela de la Fundación Teatro del Sur, ha fet tallers particulars amb els mestres Teresa Istillarte, Ricardo Bartís, Walter Neira i Eugenio Barba.

Ha sigut director de la Comedia Municipal, de l’escola de teatre i director artístic del Teatre Municipal de Lomas de Zamora. Actualment és fundador i director de la Compañía del Complejo Cultural Banfield Teatro Ensamble.

Entre les seves creacions destaquen El loco y la camisa, El declive, Sólo llame para decirte que te amo i Lontano Blue en coproducció amb la companyia italiana Sementerie Artistiche. Com a director ha dirigit Los días felices i Comèdia de Samuel Beckett, El don de las sirenas de Pere Riera, una producció de la SALA TRONO de Tarragona, Destierro de Nelly Fernández, Tiscornia amb el repartiment de la Comedia de la Provincia de Buenos Aires, Sueño de una noche de verano de W. Shakespeare, Jugadores de Pau Miró, Pequeño Poni de Paco Bezerra i Ejércitos fantásticos del yo de Sabina Berman. Així com 7 años de José Cabeza i Aquí cantó Gardel de Mariano Saba.

Ha fet gires internacionals per Amèrica i Europa participant amb les seves produccions en els festivals Hispano de Miami, Santiago a Mil de Chile, Iberoamericano de Càdiz, Internacional de Tarragona, Gulbenkian Próximo Futuro de Lisboa, Senas Interdits de Lyon i VIE de Mòdena. Les seves obres s’han estrena amb repartiments locals a Mèxic, Venezuela, Brasil, Panamà i Espanya.