CA ES EN

Pau Miró

(Barcelona, 1974)

Actor, dramaturg i director. Llicenciat en Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona (1998). S’ha format com a dramaturg en diferents seminaris de la Sala Beckett impartits per Carles Batlle, Sergi Belbel, Xavier Albertí, José Sanchis Sinisterra i Javier Daulte, entre d’altres. En el terreny de la dramatúrgia i direcció, els seus darrers treballs són Filla del seu pare (Teatre Lliure, 2017), Victòria (TNC, 2016), Terra Baixa, interpretada per Lluís Homar (estrena el novembre de 2014 al Festival Temporada Alta) i Dones com jo (estrena el gener del 2014 al Teatre Romea). També és autor d’Adiós a la infancia (dramatúrgia a partir de les principals novel·les de Juan Marsé amb direcció d’Oriol Broggi. Teatre Lliure, 2013) i Els Jugadors, que també dirigeix (Festival Temporada Alta, 2011, i Teatre Lliure, 2012). Aquest text va guanyar el premi Butaca al millor text 2012 i ha estat traduït a l’italià, anglès, grec i castellà. A més a més, a Itàlia es va estrenar amb gran èxit de crítica i públic al Teatro Piccolo de Milà el 2013 i es va endur el prestigiós Premi Ubú com a millor text estranger. Durant la temporada 2008-2009 estrena La trilogia animal, de la qual és autor i director i per la qual rep el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona al millor text. El 2004 estrena Plou a Barcelona a la Sala Beckett, sota la direcció de Toni Casares, peça que s’ha estrenat amb diversos muntatges arreu del món (Itàlia, Portugal, Anglaterra, Canadà…).

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi han pogut veure Plou a Barcelona (2004), Singapur (2008), Girafes (2009), Elèctrics (2010) i un refugi indie (2012). A més a més, ha impartit nombrosos tallers i seminaris de dramatúrgia. Les traduccions de les seves obres a altres llengües estan disponibles a www.catalandrama.cat.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar