Pere Faura

(Barcelona, 1980)

Pere Faura es gradua a l’School for New Dance Development (SNDO) d’Amsterdam el 2006, amb una peça de dansa que guanya l’ITS Festival Award i és seleccionada per la gira DansClick pels Països Baixos. Aquell mateix any entra com a coreògraf resident al Teatre Frascati d’Amsterdam, on crea la major part de les seves obres, presentades internacionalment, i el 2009 rep el prestigiós premi Charlotte Köhler Prijs.
Després d’obtenir l’Amsterdam Master of Choreography, el 2011 torna a Barcelona i treballa en noves produccions en diferents centres de creació de la ciutat, al mateix temps que col·labora amb altres artistes com Iñaki Álvarez, Joan Escofet, Aggtelek o Desilence Studio.
El treball de Pere Faura es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, com l’striptease, la disco, els musicals o el porno, remesclats en una coreografia  multidisciplinar que combina tots els elements de l’engranatge teatral.
A part del seu treball com a creador, també compta amb una faceta de programació i disseny de contextos per a l’exhibició artística a través del col·lectiu ARTAS (ARTistes ASSociats a La Poderosa) i com a membre fundador de G.R.U.A (Grup de Recerca d’Universos Artístics), on col·labora amb Claudia Solwat i Anna Rubriola.
Entre les seves peces destaquen This is a picture of a person I don’t know (2006), Striptease (2007), Do you have a cigarrette and other ways of approaching (2008), Coser y cantar (2010), Bomberos con grandes mangueras (2010), Diari d’accions (2011), Sin baile no hay paraiso (2014) o Sweet precarity (2016).