Roc Esquius

Actor, dramaturg i director format a la Sala Beckett i l’Estudi Nancy Tuñón de Barcelona, fundador i membre actiu de la Companyia Dara i del laboratori Peripècies a la Sala Beckett.

Autor d’iMeEl Catalon d’una nit d’estiuMars JoanEls pastorets de la MartinaClaqué o noLikes, SàpiensELI L’Altre. Les sis primeres estrenades per la companyia Dara, a Barcelona, amb gira per Catalunya i Madrid. Sàpiens estrenada amb direcció de Sergi Belbel i ELI d’Antonio Calvo.

En audiovisuals, ha col·laborat en el guió de Si no t’hagués conegut, una sèrie de televisió creada per Sergi Belbel i ha creat el curt #Coronfinats.

L’autor combina la dramatúrgia i direcció amb la interpretació. Com a actor, ha participat en diversos espectacles, a teatres de Barcelona, Catalunya i Madrid, amb la seva companyia. També ha fet d’actor en altres espectacles de la mà de Sergi Belbel, Guillem Clua i Josep Sala, i Sergi Manel Alonso, entre d’altres. En audiovisual, destaca el treball a la Riera de TV3 durant tres temporades, la pel·lícula H0us3, amb paper protagonista, i altres ficcions.

Com a autor també elabora textos per a empreses així com esdeveniments personalitzats, gales, formacions i altres encàrrecs. Des de fa un parell d’anys, també, exerceix de professor a Porta4 de muntatge teatral.

Roc Esquius també és Enginyer informàtic i tecnòleg, així com monitor en el lleure i altres formacions eclèctiques.