caesen

Roger Bernat

Roger Bernat és un dramaturg l’obra del qual s’ha caracteritzat com a teatre participatiu o inmersiu. Entre els premis que ha rebut destaca el Premi Sebastià Gasch 2017.

Inicia la seva formació en el camp de l’arquitectura a partir de la qual s’interessa pel teatre. Estudia Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona, on es gradua amb el Premi Extraordinari 1996. En aquest primer període de treball estrena espectacles com 10.000 kg (Premi Especial de la Crítica 96/97. Festival Grec), Confort Domèstic (Premi de la Crítica al Text Dramàtic 97/98, Festival Sitges), Bones Intencions (Teatre Lliure), el cicle Bona Gent (Mercat de les Flors), LA LA LA LA LA (Teatre Lliure) o Amnèsia de Fuga (Forum 2004).

El 2008 comença a crear espectacles en què el públic ocupa l’escenari i es converteix en protagonista: “els espectadors travessen un dispositiu que els convida a obeir o a conspirar i, en qualsevol cas, a pagar amb el seu propi cos i comprometre’s”. Alguns d’aquests espectacles són Domini Públic (Teatre Lliure, 2008), La consagración de la primavera (Teatro Milagro, Mèxic, 2010), Please, Continue: Hamlet (Théâtre Grütli, Ginebra, 2011), Pendiente de voto (CDN, Madrid, 2012), Desplazamiento del Palacio de La Moneda (FTML, Santiago de Chile, 2014), Numax-Fagor-plus (KunstenFestivaldesArts, Brussel·les, 2014) o No se registran conversaciones de interés (MUCEM, Marsella, 2016). L’any 2017 participa a la Documenta 14 amb la peça The place of the Thing.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar