Sebastià Portell

(Ses Salines, Mallorca, 1992)

Sebastià Portell (Ses Salines, Mallorca, 1992) és escriptor, dramaturg i estudiós de l’àmbit del gènere i la sexualitat. Graduat en Llengua i literatura catalanes (UOC), Publicitat i Relacions Públiques (UPF) i en el màster de Construcció i Representació d’Identitats Culturals (UB), ha publicat diversos títols de teatre i narrativa, dels quals destaquen la novel·la El dia que va morir David Bowie (2016), els contes de Maracaibo (2014) o l’obra teatral Un torrent que era la mar (2013).

Com a estudiós, ha treballat l’obra d’Antònia Vicens i Biel Mesquida i és autor dels estudis Antònia Vicens. Massa deutes amb les flors (2016), Davant el fulgor. Per a llegir l’obra d’Antònia Vicens (2018, ed. Sebastià Perelló i Sebastià Portell) i Un país fet bell. Transgressió i resignificació de la sexualitat a El bell país on els homes desitgen els homes, de Biel Mesquida (en premsa). Actualment, coordina la secció LGBTI de la revista Time Out Barcelona i treballa en la cura d’una antologia de poesia catalana de temàtica LGBTI.

També ha coordinat el curs “Amors sense casa”, sobre literatura LGBTI catalana (Llibreria Laie, 2018) i tallers d’escriptura creativa per a joves i adults (Fundació Mallorca Literària, 2016-2018).

Entre els seus premis i reconeixements destaquen el Premi Ciutat de Badalona de teatre 2013, per Un torrent que era la mar, el Premi al Creador de l’Any 2016 de la revista Time Out Barcelona, per El dia que va morir David Bowie, o la Beca Montserrat Roig per a escriptors 2017.