caesen

Spiro Scimone

(Messina, Itàlia, 1964)

Considerat una de les veus més autèntiques de la nova dramatúrgia italiana, Spiro Scimone és també actor i director. Amb la seva primera obra, Nunci (1994), va obtenir el Premi Idi de Nous Autors i la medalla d’or Idi per a la Nova Dramatúrgia (1995). La següent peça, Bar, es va estrenar el 1997 al Festival de Taormina Art. Aquell mateix any, Scimone va rebre el Premi UBU com a millor nou dramaturg. La festa es va estrenar el 1999 a l’Orestiada Ghibellina i el 2004 va ser muntada per la Comédie Française a l’històric Théatre Vieux Colombier. Aquell mateix any, Il cortile, considerada una de les seves obres més beckettianes, va rebre el Premi UBU al millor text teatral.

El 2002, la seva primera pel·lícula, Due Amici, va obtenir el Lleó d’Or al Festival de Cinema de Venècia a la millor òpera prima. Un any més tard va rebre el David Donatello com a millor nou director.

Com a actor, Scimone ha treballat estretament amb Carlo Cecchi, protagonitzant la trilogia shakesperiana dirigida per Cecchi per al Teatre Garibaldi de Palerm (Hamlet el 1996, Somni d’una nit d’estiu el 1997 i Mesura per mesura el 1998).

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure La festa (2012).

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar