Mikel Fernandino gaudeix d’una residència d’escriptura a la Sala Beckett en el marc de les beques Montserrat Roig

Dimarts 27 març 2018

Els mesos d’abril i maig el dramaturg Mikel Fernandino és autor resident a la Sala Beckett en el context de les beques Montserrat Roig. Durant aquest període, la Sala Beckett proporciona un espai de treball a aquest autor perquè pugui escriure la seva propera obra teatral. Aquesta és una de les 20 beques que l’oficina UNESCO de Barcelona ofereix anualment per ajudar a crear projectes que tinguin relació amb la ciutat i en projectin la imatge literària al món.

Les beques Montserrat Roig, dotades amb un import de 3.000€ per a cada un dels autors, es realitzen en diferents espais de la Ciutat, com ara la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, el MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, el MUHBA Plaça del Rei, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres, la Fundació Antoni Tàpies, la Sala Beckett, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, la Fundació Joan Miró i la Biblioteca Nou Barris. El programa de Ciutats de la Literatura UNESCO treballa amb l’objectiu que la literatura sigui un motor de desenvolupament i progrés a les ciutats.

L’autor

Mikel Fernandino (Donosti, 1984) és un dramaturg i antropòleg que viu a Barcelona. Va ser membre fundador del col·lectiu Gilles de Rai i coorganitzador dels seus cabarets literaris, a través dels quals va començar la seva passió per l’escriptura teatral. Ha obtingut alguns dels premis més significatius de l’escena basca, com ara el Premio de teatro de bolsillo de Donostia Kultura per l’obra Erbeste, el Premio Álex Angulo i el Premio del público de Pabellón nº6 per Amor Breve i el Premio Kafe Bar Bilbao-Tartean Teatroa per Un pequeño paso para el hombre. Actualment té diverses obres que estan sent interpretades a Euskadi, com ara Zerura Eroria i Erbeste (amb Anodino Teatroa) i La gamba feliz, i una a Barcelona, En alquiler.