Residència

Alejo Levis

Ajuts a la creació per a la temporada 2021-22
Dates
De l'01/09/2021 al 31/07/2022

La Sala Beckett atorga, juntament amb la Fundació SGAE, tres ajuts a l’escriptura teatral per a autors o autores per a la temporada 2021-22. Els beneficiaris de l’ajut reben 2.000 euros per a l’escriptura de l’obra.

Format a la facultat de Belles Arts i a l’Institut del Teatre de Barcelona, és director de cinema, dramaturg i director de teatre. Ha dirigit publicitat, videoclips i televisió. És co-guionista del llargmetratge 14 days with Víctor, i director i guionista dels llargmetratges Todo parecía perfecto i No quiero perderte nunca. El seu curt Waste ha guanyat entre altres els premis com el de millor guió i fotografia al MECAL. Aquest any estrenará Culpa (Filmax), on signa la realització i el muntatge. Per teatre, juntament amb Marc Angelet ha escrit y dirigit LifeSpoiler (Flyhard), programada cuatre temporades, i estrenada també a Colombia i USA; i Immortal (Club Capitol). També ha escrit i dirigit El tiempo inmóvil (Fringe, La Seca), i ValeValeVale (Sala Atrium); ha co-escrit i fet la escenografía de Cobertura(Temporada Alta, Romea, Condal), que porta més de 55 mil espectadors; i la posada en escena de Quema la memoria (Villaroel). Ha sigut finalista del premi Quim Massó amb La vall inquietant, i guanyador del Carlota Soldevila amb Quién sueña conmigo.

Ha realitzat la part audiovisual de tot tipus d’espectacles. Destaquen: Viaje al centro de un Idota d’Enric Montefusco i Xavi Bobés (Grec 2021), Sangre Lunar de Xavier Albertí (CDN); Imaginarium, el musical, El Biògraf (Sala Beckett) i Voyager de Marc Angelet (TNC), Nit de Reis de Pau Carrió (Grec 2017, Teatre Lliure), Macho Man d’Àlex Rigola, Así bailan las putas de Sixto Paz (La Seca) i Annus Irritabilis d’Albert Arribas (TNC).