Residència

Estel Solé

En el marc de les beques Montserrat Roig
Dates
De l'01/09/2018 al 31/10/2018

Durant els mesos de setembre i octubre la dramaturga Estel Solé és autora resident a la Sala Beckett en el context de les beques Montserrat Roig. Durant aquest període, la Sala Beckett proporciona un espai de treball a aquesta autora perquè pugui escriure la seva propera obra teatral. Aquesta és una de les 20 beques que l’oficina UNESCO de Barcelona ofereix anualment per ajudar a crear projectes que tinguin relació amb la ciutat i en projectin la imatge literària al món.

Les beques Montserrat Roig, dotades amb un import de 3.000€ per a cada un dels autors, es realitzen en diferents espais de la Ciutat, com ara la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, el MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, el MUHBA Plaça del Rei, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres, la Fundació Antoni Tàpies, la Sala Beckett, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, la Fundació Joan Miró i la Biblioteca Nou Barris. El programa de Ciutats de la Literatura UNESCO treballa amb l’objectiu que la literatura sigui un motor de desenvolupament i progrés a les ciutats.

L’autora

Estel Solé
(Molins de Rei, 1987)

Estel Solé és escriptora i actriu. D’entre les seves obres destaquen Animals de companyia (Editorial Comanegra), que va ser la seva primera dramatúrgia; la novel·la Si no puc volar (Editorial Rosa dels vents); i els seus llibres de poesia Dones que somiaven ser altres dones (Edicions Galerada) –Premi Amadeu Oller 2011- i Si uneixes tot els punts (Edicions Galerada). Actualment escriu al suplement cultural Ara Play del Diari Ara i setmanalment fa una secció al programa No ho sé de RAC1. Ha treballat també com a docent impartint classes d’escriptura creativa i ha fet de reportera i presentadora de televisió i de productora teatral.