Residència

Marilia Samper

Autora resident la temporada 2016-17
Dates
De l'01/09/2016 al 31/07/2017

Marilia Samper és la primera autora resident de la nova Sala Beckett. Aquesta residència dura una temporada (2016-17) durant la qual l’autora té l’encàrrec d’escriure una obra nova que serà produïda i estrenada la temporada següent.
A més, l’autora participa activament com a dramaturga i assessora teatral en diverses activitats de la Sala com ara assaigs, laboratoris i processos de creació, consells de lectura, programació d’espectacles, etc; i gaudeix d’un espai de treball propi per poder dur a terme la seva activitat.

Llicenciada en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona, amb estudis d’Interpretació a l’Instituto del Teatro de Sevilla. Es allà on s’inicia en el món de l’espectacle, formant part d’algunes companyies andaluses, com Viento Sur Teatro, Teatro Sintético, La Matrona i el Centro Andaluz de Teatro. Alguns dels seus textos teatrals són 405, accèssit del Premio Miguel Romero Esteo i del Premio Nacional Marqués de Bradomín 2001; Menú del dia, accèssit del Premio Miguel Romero Esteo i del Premio Nacional Marqués de Bradomín 2002; La orilla perra del mundo (escrit amb cinc joves autors, sota la coordinació de José Sanchis Sinisterra); Mensaje i Algo salvaje, encara inèdits; Otelo -Blowin in the wind-, versió del text de Shakespeare per a cinc actors i una cançó de Bob Dylan; Un verdadero Cowboy, Premi Ciutat de València 2006 i Premi Carlos Carvalho del VI Concurs Nacional de Dramatúrgia de Porto alegre, Brasil; i F3dra, pleasure and pain, estrenat el 2011 a la Sala Beckett. Des del 2001 du a terme la seva trajectòria com a directora i dramaturga a la ciutat de Barcelona, on ha dirigit alguns espectacles com You’re pretty and I’m drunk al Teatre lliure de Montjuïc, dintre del cicle Assaig Obert; Dos Punkis i un Vespino al Teatre Gaudí Barcelona; L’ombra al meu costat al Teatre Nacional de Catalunya, dins del projecte T6; Treballs d’amor perduts, amb la Companyia Parking Shakespeare; Animals de Companyia, d’Estel Solé, i Si existeix, encara no ho he trobat, Pulmons i Pretty, totes tres amb Sixto Paz Produccions (les dues primeres estrenades a la Sala Beckett). És una de les autores seleccionades a l’edició 2013–2014 del projecte Fabulamundi, Playwriting Europe, i ha estat representada al Teatre Odeón de Bucarest i al Stückemarkt de Heidelberg. Els seus últims treballs d’escriptura teatral i direcció són Línies, que es va presentar al Teatre Lliure dins del projecte Ones lliures; Milim, espectacle musical per a la Companyía Divines, i Kilòmetres, estrenat el maig de 2015 a la Sala La Planeta de Girona.

Et pot interessar
Residència
Sixto Paz, companyia resident
Del 01/09/2016 al 31/07/2017
Residència
Obskené, companyia resident
Del 01/09/2016 al 31/07/2017