Residència

Nona Fernández

Dates
Del 14/11/2022 al 28/11/2022

En el context de les activitats internacionals per promoure l’autoria contemporània i la presència de la dramatúrgia catalana a l’estranger, la Sala Beckett promou enguany un intercanvi de residències artístiques amb La Rebelión de las Voces, una trobada de dramatúrgia internacional promoguda des de la fundació xilena Santiago OFF. Aquesta fundació és actualment una de les plataformes d’arts escèniques més importants de Santiago de Xile, exhibint cada any una gran diversitat d’espectacles de teatre, circ, dansa, performance i música.

En el context d’aquest intercanvi de residències, la dramaturga, actriu i directora xilena Nona Fernández visitarà Barcelona del 14 al 28 de novembre. Durant aquests quinze dies, Nona participarà en nombroses activitats organitzades per la Sala Beckett.

Aquest intercanvi de residències compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull

L’autora

Nona Fernández

Nona Fernández és actriu i escriptora. Com a escriptora ha publicat diversos llibres, entre els quals destaquen les novel·les Mapocho (2002), guanyadora del premi xilè Municipal de Literatura, Space Invaders (2013), finalista del National Book Award, Chilean Electric (2015), guanyadora del premi Mejores Obras Publicadas del Consejo Nacional del Libro, i La Dimensión Desconocida (2016), distingida amb el Premi Sor Juana Inés de la Cruz, atorgat per La Feria del Libro de Guadalajara (Mèxic) i finalista del National Book Award. Els seus treballs han estat traduïts a diversos idiomes.

Com a actriu forma part de la companyia La Pieza Oscura. Ha treballat principalment al seu col·lectiu, amb qui ha muntat El Taller (2012), Premi Altazor i Premi José Nuez Martín a la millor dramatúrgia, Liceo de Niñas (2015) i l’adaptació de la seva novel·la Space Invaders (2021), tots textos dramàtics d’autoria seva, així com Paren La Música, reconeguda com a millor dramatúrgia 2020 pel Círculo de críticos de arte.