Residència

Obskené, companyia resident

Dates
De l'01/09/2016 al 31/07/2017

La companyia Obskené, fundada el 2008, treballa amb ganes d’arriscar en projectes de creació innovadors. Per a ells, la creació es basa en l’exploració de les diferents disciplines que formen les arts escèniques, entenent-les com un autèntic treball en equip.

Obskené es refereix a obscè, paraula que en la seva arrel grega vol dir fora (ob-) d’escena (-scè). La companyia Obskené vol mostrar en escena allò que fins ara s’ha amagat darrere el teló de fons. Busquen una creació obscena, descarada i contemporània.

Entre el seu equip de creadors compten amb el dramaturg Albert Boronat, de qui ja vam veure a la Sala Beckett l’obra Esto no es un lugar adecuado para morir sota la direcció de Judith Pujol. La nova creació que estrenaran fruit de la residència d’aquest any a la Sala Beckett estarà signada per Judith Pujol i Albert Boronat, acompanyats d’altres creadors com els músics Riadh Ahmed, Àlex Guitart i Marcel Bagés; i la realitzadora Alba Satorra.

La cia Obskené ha estrenat fins ara: Gran Rifa d’un fabulós viatge a Mèxic, una coproducció amb la companyia mexicana Teatro Ojo (FiraTàrrega, 2014); Fuenteovejuna, breve tratado sobre las ovejas domésticas, dramatúrgia d’Anna Maria Ricart a partir del text de Lope de Vega, direcció Ricard Soler (Premi Max 2015); Este no es un lugar adecuado para morir d’Albert Boronat, direcció Judith Pujol (Sala Beckett, 2013); PSP. País Sense Paraules de Dea Loher, direcció Judith Pujol (Espectacle resident a la Nau Ivanow de Barcelona), Hamlet és mort. No hi ha força de gravetat d’ Ewald Palmetshofer, direcció Judith Pujol (Versus Teatre, 2011).

L’Equip Obskené:

Judith Pujol: Direcció artística

Ricard Soler i Mallol: Direcció artística

Nuri Santaló: Producció

Adrià Pinar: Cap tècnic i escenografia

Més informació sobre Obskené: obskene.org

Et pot interessar
Activitat
Pack companyies residents
De carenes al cel d'Obskené i Dybbuk de Sixto Paz
Del 18/01/2017 al 05/02/2017
Activitat
La prestatgeria de la Beckett
Trobada amb Obskené a la Biblioteca Xavier Benguerel
23/01/2017
Espectacle / Mar de miralls
De carenes al cel
d'Albert Boronat i Judith Pujol. Companyia Obskené
Del 18/01/2017 al 05/02/2017
Residència
Sixto Paz, companyia resident
Del 01/09/2016 al 31/07/2017