Residència

Oriol Puig Grau EN RESiDÈNCiA a l’Institut Barri Besós

Dates
Del 05/09/2022 al 22/06/2023

Oriol Puig Grau EN RESiDÈNCiA a l’Institut Barri Besós

Des del 2009, l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona desenvolupen Creadors EN RESiDÈNCIA als instituts de Barcelona, un programa pioner que introdueix les diferents expressions artístiques als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants. En aquest projecte, al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, un grup d’alumnes d’ESO participen en la concepció i realització d’una obra específicament pensada per ser duta a terme en aquest context. L’èxit d’aquesta experiència, tant per als creadors com per als estudiants, ha consolidat el projecte com un espai clau a la ciutat per articular el lligam entre l’art contemporani i els adolescents, generant noves formes i contextos de creació.

Enguany serà la dotzena vegada que la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia hi participa, proposant dos artistes i fent de mediador amb els instituts de secundària corresponent. Després de Cristina Clemente, Helena Tornero, les companyies Indi Gest i La Calòrica, el tàndem artístic format per Gerard Guix i Montse Rodríguez, Iván Morales, Pau Miró, Agnés Mateus i Quim Tarrida, Marc Artigau i Queralt, Llàtzer Garcia i Marilia Samper, enguany la Sala Beckett proposa les residències d’Oriol Puig Grau a l’Institut Barri Besós i Victoria Szpunberg a l’Institut Moisès Broggi.

Oriol Puig Grau

(Barcelona, 1992)

Graduat per l’ESCAC en l’especialitat de guió i dramatúrgia.
Autor i director de l’espectacle Karaoke Elusia, estrenat a la Sala Beckett en el context del projecte internacional de creació escènica Extended Universe. Guanyador del Premi Revelació 2020 als Premis de la Crítica d’Arts Escèniques.
Coguionista i director del llargmetratge El Sitio de Otto, estrenat al BCN Film Fest i seleccionat a festivals com l’Atlàntida Film Fest, el Reteena, Cinespaña o el London Spanish Film Festival.
Director de les lectures dramatitzades d’Apunts sobre la bellesa del temps de Josep Maria Benet i Jornet (Teatre Nacional de Catalunya) i Amor Particular de Xavier Zanuy i Buen (Sala Beckett).
Un dels autors i directors del projecte de ficcions sonores Dramawalker (Centro Dramático Nacional, Sala Beckett). Menció especial als Premis Ciutat de Barcelona 2021.
Actor de llargmetratges com Júlia Ist (Elena Martín, Lastor Media) i Blog (Elena Trapé, Escándalo Films); sèries com La Verdad (Telecinco), Nit i dia (TV3) i Drama (Playz); espectacles de creació col·lectiva com 5m2 (Els Malnascuts) i Whonwagen (La Seca Espai Brossa, Teatro Español).