CA ES

La Sala Beckett acull el dramaturg Jordi Portals en el context de les Beques Montserrat Roig

dijous 7 setembre 2017

El passat 20 de març l’oficina UNESCO de Barcelona va donar a conèixer els 20 guanyadors de les beques Montserrat Roig del 2017, amb les quals aquesta oficina vol ajudar a crear projectes que tinguin relació amb la ciutat i en projectin la imatge literària al món. Entre els autors que van rebre aquesta beca hi ha el dramaturg Jordi Portals, que gaudirà d’una residència d’escriptura de dos mesos a la Sala Beckett, concretament de mitjans de setembre a mitjans de novembre. La Sala Beckett proporcionarà un espai de treball a aquest autor perquè pugui escriure la seva propera obra teatral.

Les beques Montserrat Roig, dotades amb un import de 3.000€ per a cada un dels autors, es realitzen en diferents espais de la ciutat, com ara la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, el MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, el MUHBA Plaça del Rei, la Biblioteca de Catalunya, la Reial Acadèmia de Bones Lletres, la Fundació Antoni Tàpies, la Sala Beckett, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, la Fundació Joan Miró i la Biblioteca Nou Barris.

El programa de Ciutats de la Literatura UNESCO treballa amb l’objectiu que la literatura sigui un motor de desenvolupament i progrés a les ciutats. Dins el programa de Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO s’inclou com a eix d’acció el suport al sector del llibre, la creació literària i als autors.

L’AUTOR

Jordi Portals (Barcelona, 1972)

És llicenciat en Periodisme i treballa des de fa més de vint anys com a guionista de televisió de programes d’entreteniment i documentals. Recentment, ha coescrit amb Lluís Homar el llibre Ara comença tot. És autor del recull de contes Regala’m un minut més i de l’assaig humorístic El futbol és així, i ha guanyat més d’una trentena de premis de narrativa curta. Ha escrit també diverses obres de teatre, entre les quals hi ha Nebraska, premi Recull de teatre 2012, Fred, accèssit al premi Ciutat de Gandia de teatre 2011, i Cercles concèntrics, premi de teatre d’humor El Castell dels Tres Dragons 1999.

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar