CA ES EN
Lectura dramatitzada

Tramuntana

d'Iban Valero
Data
06/06/2017
Horari

A les 19h

Espai
Sala d'assaig
Preu
3€
(Personatges de la Beckett gratuït)

Sinopsi

En un petit indret de l’Empordà, en un món i una època ben similars als actuals, els déus són més humans que mai i conviuen amb els homes, participant dels seus costums.

Una nit d’estiu, després de bufar la tramuntana, apareix a la platja el cos de Quíone, la filla petita del déu Bòreas, personificació del vent del nord. A la seva mort se’n comencen a sumar d’altres, atribuïdes a un misteriós llop i seguides de prop per un inspector poc ortodox.

Presentació

No hi ha res més terrorífic que despertar-se un dia, mirar-se al mirall i no reconèixer el propi reflex… Tramuntana és una obra de clarobscurs, que mostra les dues cares d’uns personatges que es debaten constantment entre la llum i la foscor. El text navega entre el mite i la realitat. Allò quotidià no està tan lluny del mite; el que és petit pot ser gran, i a la inversa. Descobrim que l’essència de totes les coses, tinguin la dimensió que tinguin, acaba reduïda a l’emoció humana i a com ens hi enfrontem. Estem acostumats a no escoltar les veus que ens diuen que alguna cosa no va bé, els senyals que ens alerten que no som qui voldríem ser o que estem a punt de convertir-nos en allò que ens fa tanta por. Però, què passa si ens agrada? Per què hem de resignar-nos a la sensació d’estar sempre dividits? Per què ens fa tanta por escollir? Hem d’escollir? I, si ho fem, què passa quan algú veu una part de nosaltres que no volem que es vegi? Tramuntana és un exercici de consciència, d’acceptació d’un mateix i de les pròpies lluites internes. Es pot ser bo i dolent alhora? Qui decideix què és el correcte? Som o no som el nostre pitjor enemic?

Iban Valero

És actor, autor i cantant. Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull, s’especialitza en guió televisiu i de sitcom amb Teresa Vilardell i Joan Tharrats. Es forma com a actor i cantant a l’escola Aules amb Elena Fortuny, Cristina Genebat, Vanessa Segura, Jumón Erra i Joan Vázquez, entre altres. Continua la seva formació a la Londres a la Royal Academy of Dramatic of Arts i també a The Actors Centre.

Ha treballat com a actor sota la direcció de Marc Angelet (Black Box, Rebels i Miralls), Blanca Bardagil (Cuques i Cites amb Shakespeare) i Daniel Anglès (Rent). En l’àmbit audiovisual, ha participat a El cor de la ciutat, els curtmetrages Ahir, El cercle dels amants suïcides i Sí, quiero i ha estat presentador del canal 3XL.

Realitza un curs d’iniciació a l’escriptura teatral a la Sala Beckett amb Esteve Soler i a partir d’aquell moment escriu (S)hanghai o composició en blau, vermell i groc de 1930 (coautoria amb Àgata Casanovas), I love New York (Teatre del Raval, Nau Ivanow), Sacrificis (Nau Ivanow, Porta 4, NunArt) i Match! (Sala Azarte, Madrid), una comèdia musical estrenada amb molt bones crítiques.

És cofundador i director artístic de Cactus Love Produccions amb Elisabet Sopesens i actualment treballa com a Stage Manager a l’Institute of Arts Barcelona.

Direcció: Pep Garcia-Pascual
Autor: Iban Valero

Repartiment: Marc Andurell, Elias Ashtari, Jaume Casals, Maria Hurtado, Mireia Òrrit i Iban Valero

Aquesta plataforma web utilitza cookies pròpies per a recopilar informació que ajudi a optimitzar la visita a la pàgina web, clica aquí per més informació.
Acceptar