Dramawalker Poblenou

Relats geolocalitzats de Roc Esquius, Sílvia Navarro, Oriol Puig Grau, Mercè Sarrias i Joan Yago

Dramawalker Poblenou està format per:

Coloms, de Sílvia Navarro
Amb Anna Carreño i Roger Vidal

La Víbria del Poblenou, d’Oriol Puig Grau
Amb Jofre Borràs i Vanessa Segura

El batec del barri, de Roc Esquius
Amb Mercè Aránega i Elena Tarrats

La resistència, de Mercè Sarrias
Amb Quim Àvila i Joana Vilapuig

Perdó per embrutar, de Joan Yago
Amb Júlia Bonjoch i Manel Sans

Accedeix aquí als itineraris

 


Dramawalker és un projecte que es desenvolupa al Centro Dramático Nacional, en col·laboració amb altres teatres nacionals i internacionals, basat en ficcions sonores geolocalitzades. Les històries explicades pels veïns de diferents barris són el punt de partida del procés creatiu. Un passeig en el qual s’escolten, a través de ficcions sonores realitzades per dramaturgs i amb actors locals, les històries de barri en els llocs on realment van ocórrer. Més enllà de la història oficial de barri, Dramawalker pretén construir una intrahistòria creada pels propis veïns, potenciant el seu vincle emotiu i identitari i acostant a la resta de la ciutadania a un nou mapa de vivències per descobrir. Les grans històries viuen en la quotidianitat, el proper, a les places, als bars, a la gent que ens trobem pel carrer. Una experiència que pren com a punt d’origen les arts escèniques i en concret l’herència del radioteatre i el teatre comunitari i participatiu. D’aquesta manera, amb Dramawalker allò dramàtic surt dels teatres a la recerca de la memòria urbana de les nostres ciutats i comunitats.

La primera edició del programa la protagonitzen tres barris amb personalitat eclèctica i moltes històries per explicar. A Barcelona, els dramaturgs Roc Esquius, Sílvia Navarro, Oriol Puig Grau, Mercè Sarrias Joan Yago converteixen en ficció les històries del Poblenou; a Madrid, la memòria de La Cañada Real és relatada per Jorge Aznar Canet, Alberto Conejero, Roberto Martín Maiztegui, Cristina Rojas i María Velasco; i a Santiago de Compostela, Vite protagonitza les històries explicades per Grupo Chévere amb la participació de Manuel CortésPaula Carballeira, Carlos Santiago, Esther Carrodeguas i Xron.

Aquest viatge a través de la memòria viva dels barris es realitza a través d’una plataforma tecnològica: l’usuari pot accedir amb un sol clic, in situ o bé des de casa seva, a un mapa interactiu amb diferents recorreguts que contindran les històries sonores i altres recursos relacionats amb elles.

La Beckett ens sumem al projecte per construir Dramawalker Poblenou, que pretén apropar a la ciutadania les històries dels veïns d’aquest barri en el qual conviuen en equilibri el passat industrial i la seva consolidat teixit associatiu amb projectes artístics i culturals d’avantguarda.
Els dramaturgs encarregats d’escriure aquestes històries són Roc Esquius, Sílvia Navarro, Oriol Puig Grau, Mercè Sarrias i Joan Yago. El disseny de so és a càrrec de Rafel Plana i la coordinació artística d’Aina Tur.

La recopilació de les històries s’ha fet en col·laboració amb les següents entitats i persones del barri: Ajuntament de Barcelona-Districte de Sant Martí, Arxiu Històric del Poblenou, Coordinadora d’entitats del Poblenou, La Colla del Drac, Església de Santa Maria del Taulat, La Escocesa, Can Felipa, Higo Mental, Biblioteca Poblenou- Manuel Arranz i Forn Santanach; Enric Puig, Francesc Romeu, Pere Parera, Maria Cinta Boigas, Anna Careño, Mercè Oltra, Ignasi Gras, Lina Pérez, Elvira Fernández, Mercè Ayora, Manel Ollé, Helena Pérez, Eva Rabassa, Andrea Btoy, Lluís Martínez, Armand Català, Ferran Oto, David Paixà i Lluïsa Vandellós.

Consulta el projecte Dramawalker a altres barris de ciutats d’Espanya.

Et pot interessar
La Víbria del Poblenou
Dramawalker tour
Del 14/07/2021 al 28/07/2021
Coloms
Dramawalker tour
Del 14/07/2021 al 28/07/2021
El batec del barri
Dramawalker tour
Del 14/07/2021 al 28/07/2021
La resistència
Dramawalker tour
Del 14/07/2021 al 21/07/2021