Mostra

Apunts sobre la bellesa del temps. Homenatge a Josep Maria Benet i Jornet

Mostra del Laboratori Peripècies
Dates
Del 10/06/2022 al 12/06/2022
Horari

Divendres a les 20h
Dissabte a les 17:30h i a les 20:30h
Diumenge a les 18h

Espai
L’espectacle es desenvolupa en diversos espais de la Sala Beckett
Preu
8€ | Personatges de la Beckett 5€

Des de la temporada 2016-2017, el Laboratori Peripècies reuneix diversos dramaturgs i dramaturgues, actors i actrius, de cursos impartits per Sergi Belbel a la Sala Beckett. A partir del concepte aristotèlic de peripècia, el laboratori ha creat, cada any, un projecte d’investigació teatral al voltant d’un tema vertebrador.

Aquesta temporada 2021-2022, després de dos anys sense poder veure’ns presencialment, sense poder tocar-nos, sense poder reunir-nos en un mateix espai i temps, el Laboratori Peripècies es va proposar tornar a la Sala Beckett amb la creació d’un espectacle que girés al voltant de la figura del recentment desaparegut (i pare de la dramatúrgia catalana contemporània) Josep Maria Benet i Jornet. I així, hem decidit representar sis textos breus de l’autor anomenats Apunts sobre la bellesa del temps (que, fins ara, no havien estat mai representats conjuntament), amb la voluntat de construir un espectacle que sigui no només una representació dels Apunts, sinó també un homenatge en forma d’espectacle teatral a la figura més rellevant del panorama dramàtic català dels darrers seixanta anys i que, molt tristament, ens va deixar l’any 2020 víctima de la Covid-19.

L’espectacle consta de dues parts: una primera part en què es representaran els Apunts sobre la bellesa del temps en diferents espais de la Sala Beckett i que s’escenificaran seguint els preceptes estilístics de les tres etapes formals més significatives per les quals va transitar Benet i Jornet: Realista, Brechtiana i Relativa. D’aquesta manera, els espectadors no només gaudiran de la representació dels sis Apunts, sinó que també els veuran representats amb les tres grans estètiques que articulen el corpus dramàtic del dramaturg barceloní, cosa que els permetrà fer un recorregut per, precisament, els diversos períodes viscuts pel seu teatre. Un cop representats els Apunts, convidarem l’espectador a una immersió total en l’Univers Benet i Jornet, on fem un homenatge a tota l’obra del dramaturg català amb una representació en forma de collage visual i sonor confegida a partir de fragments de diferents escenes de les seves obres més rellevants i significatives (Una vella, coneguda olor, Berenàveu a les fosques, La desaparició de Wendy, Revolta de bruixes, Descripció d’un paisatge, El manuscrit d’Ali Bei, Ai, carai, Desig, Fugaç, E.R., Testament, El gos del tinent, Salamandra, Soterrani i Dues dones que ballen).

Us convidem, doncs, a presenciar aquest homenatge sentit i necessari que des del Laboratori Peripècies hem volgut fer a l’home sense el qual, molts de nosaltres, no seríem aquí fent teatre. Un homenatge fet des de l’amor al teatre, partint del seu teatre, esperant que, des d’allà on sigui, en Benet i Jornet ens vegi i pensi, amb el seu somriure sorneguer, “quina merdeta…”.

Text: Josep Maria Benet i Jornet

Dramatúrgia: Sergi Belbel, Roc Esquius, Mar Esteban, Laura Fité, Martí Gallén, Rosa Molina, Lourdes Noguera i Núria Sanmartí

Vestuari: Agnès Busquets
Espai sonor i audiovisual: Martí Gallén
Producció: Sergi Belbel, Roc Esquius, Martí Gallén, Mar Esteban i Rafaela Rivas

Peripècies són: Agnès Busquets, Marta Codina, Lara Díez Quintanilla, Roc Esquius, Mar Esteban, Laura Fité, Martí Gallén, Oscar Jarque, Maria Victòria Llena, Joan Martínez Vidal, Rosa Molina, Míriam Monlleó, Edgar Moreno, Lourdes Noguera, Xavier Pàmies, Laura Porta, Rafaela Rivas, Eloi Sánchez, Núria Sanmartí, Carlos Solsona, Daniel Ventosa i Nan Vidal

Coordinació: Sergi Belbel

Fitxa artística

Apunt sobre la bellesa del temps – 1: A la clínica

Direcció: Carlos Solsona

Intèrprets Realistes: Lourdes Noguera i Nan Vidal
Intèrprets Brechtians: Agnès Busquets i Míriam Monlleó
Intèrprets Relatius: Rosa Molina i Nan Vidal

Apunt sobre la bellesa del temps – 2: La fageda

Direcció: Martí Gallén

Intèrprets Realistes: Oscar Jarque i Daniel Ventosa
Intèrprets Brechtians: Xavier Pàmies i Rafaela Rivas
Intèrprets Relatius: Míriam Monlleó i Núria Sanmartí

Apunt sobre la bellesa del temps – 3: Dos camerinos

Direcció: Laura Fité i Eloi Sánchez Palau

Intèrprets Realistes: Laura Porta i Carlos Solsona
Intèrprets Brechtians: Núria Sanmartí i Carlos Solsona
Intèrprets Relatius: Mar Esteban i Edgar Moreno

Apunt sobre la bellesa del temps – 4: Petit regal a un pare

Direcció: Xavier Pàmies

Intèrprets Realistes: Mar Esteban, Joan Martínez Vidal i Edgar Moreno
Intèrprets Brechtians: Joan Martínez Vidal, Xavier Pàmies i Eloi Sánchez
Intèrprets Relatius: Marta Codina,Joan Martínez Vidal i Carlos Solsona

Apunt sobre la bellesa del temps – 5: Tovalloles de platja

Direcció: Roc Esquius

Intèrprets Realistes: Laura Fité, Martí Gallén i Eloi Sánchez
Intèrprets Brechtians: Marta Codina, Laura Fité i Daniel Ventosa
Intèrprets Relatius: Laura Fité, Laura Porta i Rafaela Rivas

Apunt sobre la bellesa del temps – 6: Angúnia

Direcció: Sergi Belbel

Intèrprets: Sergi Belbel, Lara Díez Quintanilla i Roc Esquius