Curs

El taller de la bossa del teatre

Curs avançat de dramatúrgia
Professora: Cordelia Lynn ,
Dates
De l'11/07/2023 al 15/07/2023
Horaris
De dimarts a dissabte de 10 h a 14 h i de
16 h a 18 h (dissabte, només matí)
Preu
300 € (dinar inclòs)
Idioma
Anglès (amb traducció consecutiva)
Més informació

Total hores: 28 h

 

Per a més informació contacta amb obrador@salabeckett.cat

Descripció del curs

“El propòsit de l’art és retornar-te a la vida de forma més violenta” – Francis Bacon

En una època de creixent comercialització del teatre, en què projectes privats i capitalistes ocupen el lloc del teatre finançat per l’estat o la comunitat i tenen efectes nocius (o no), aquest taller es posiciona en contra d’aquesta tendència. Inspirant-se en l’assaig d’Ursula K. Le Guin La teoria de la bossa de la ficció, pretén aplegar els retalls i els aspectes devaluats de la creació teatral i la dramatúrgia com a materials amb què examinar la possibilitat d’una manera de fer art presumiblement moribunda com a acte de resistència.

Entre els objectes i els temes a debatre hi ha les acotacions; l’attrezzo; si el conflicte és necessari per al drama; si la resolució és necessària per a la satisfacció; si la satisfacció és necessària; el teatre com una forma auditiva més que visual; el silenci com a activitat; l’ambigüitat en temps d’intolerància; l’avorriment com a activisme; l’art oblidat de focalitzar l’atenció; la història d’amor entre públic i intèrprets; la història d’amor entre text i obra…

Converses obertes entre els participants sobre multitud de qüestions es complementaran amb anàlisis de textos existents i exercicis pràctics. Donem per fet que la revolució i cridar sense que ningú t’escolti tenen el mateix valor. Tinc ganes de descobrir amb vosaltres el que porteu a les bosses…

Textos per llegir i comentar durant el taller:
L’hora en què res no sabíem els uns dels altres (The Hour We Knew Nothing of Each Other) de Peter Handke
I només jo vaig escapar-ne (Escaped Alone) de Caryl Churchill
Llàstima (Pity) de Rory Mullarkey
Ànsia (Crave) de Sarah Kane
Joc de miralls (Circle Mirror Transformation) d’Annie Baker

L’Obrador d’estiu de la Sala Beckett forma part del GREC Festival de Barcelona 2023.

Amb la col·laboració de:

Cordelia Lynn

Cordelia Lynn és dramaturga, dramaturgista i llibretista. La seva obra ha estat estrenada en alguns dels teatres britànics de més prestigi, com el Royal Court, el Donmar, l’Almeida i el Hampstead, i ha estat representada arreu dels Estats Units i a Europa. Cordelia col·labora de forma habitual amb compositors en òperes i obres vocals, i la seva feina ha estat presentada en sales i festivals de renom del Regne Unit i Europa, com l’Opéra Comique, l’Opéra de Lille, el Southbank Centre i la Biennale Musica de Venècia. Cordelia va rebre el premi Berwin Lee 2020, el Harold Pinter Commission 2017 i el Jerwood New Playwright 2015. La seva òpera amb la compositora Sivan Eldar, Like Flesh, va guanyar el premi Fedora Opera 2021. Houses Slide, la seva peça amb la compositora Laura Bowler, va ser nominada a un premi Ivor 2022. Cordelia Lynn ha rebut una beca MacDowell.

Entre les seves obres teatrals destaquen Sea Creatures (2023); Love and Other Acts of Violence (2021); fragments (peça breu, 2019); Hedda Tesman, adapt. Henrik Ibsen (2019); Three Sisters, adapt. Anton Txèkhov (2019); One for Sorrow; (2018); Confessions (peça breu, 2018); Best Served Cold (2016) i Lela & Co. (2015). Entre les seves òperes i obres vocals figuren Like Flesh (2022), After Arethusa (2021), Houses Slide (2021), A Photograph (2020), Heave (2018), youll drown, dear (2017) i Miranda (2017). S’ha encarregat de la dramatúrgia de Henry V (2022) i de Lucia di Lammermoor (2017).

Informació important

L’admissió es farà segons valoració del currículum.

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i l’alumne tindrà l’opció d’apuntar-se en un altre curs (sempre que en aquest hi hagi places lliures) o bé la devolució de l’import pagat (100%). En el cas que l’alumne es doni de baixa, se li retornarà el 75% de la matrícula, sempre que ho comuniqui, com a mínim, 10 dies abans de l’inici del curs.